Alertă meteo de ultimă oră. Furtuni electrice în weekend, se anunţă fenomene violente pe Litoral

Meteorologii au emis o informare privind disconfortul termic accentuat, pentru zilele de vineri şi sâmbătă, în sud şi sud-est. Sâmbătă, în sud-est se anunţă furtuni, cu ploi torenţiale şi grindină.

15 iul. 2022, 14:08
Alertă meteo de ultimă oră. Furtuni electrice în weekend, se anunţă fenomene violente pe Litoral

Alertă meteo. Weekend-ul acesta va începe cu temperaturi caniculare în unele regiuni, dar avansul unui front rece va aduce o răcorire ușoară a vremii și furtuni locale.

Vineri, 15 iulie, temperaturile maxime vor depăși 30 de grade în cea mai mare parte a țării, iar local vor atinge pragul de caniculă în sudul, vestul și estul țării. După-amiaza, în nordul țării vor fi posibile, local, averse de ploaie însoțite de descărcări electrice, în general slabe cantitativ.

Avansul unui front atmosferic rece, asociat unui ciclon ce va traversa nordul Europei, va determina o creștere a gradului de instabilitate atmosferică începând din după-amiaza zilei de sâmbătă, 16 iulie.

Alertă meteo de temperaturi caniculare şi disconfort termic ridicat, dar şi furtuni. Este vizat şi Bucureştiul

Inițial, se vor forma furtuni deasupra Carpaților Orientali și Meridionali, care ulterior se vor deplasa spre zonele mai joase din regiunile nord-estice și sudice. Cantitățile de precipitații vor atinge până la 15 – 20 l/mp.

Există încă un grad mare de incertitudine privind extinderea spațială a acestor fenomene, în special în regiunile estice, datorită umidității reduse din straturile joase ale atmosferei.

 

Alertă meteo. Temperaturile vor atinge din nou 35 de grade în sudul țării, dar în restul teritoriului acestea nu vor mai depăși decât local 30 – 32 de grade.

PROGNOZA METEO. Se anunţă un weekend de foc, cu disconfort termic şi furtuni violente

Duminică, 17 iulie, temperaturile vor fi cu până la 5 grade mai coborâte față de ziua anterioară. În jumătatea nordică a țării, maximele vor atinge 24 – 26 de grade, valori ușor mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă din an.

În prima parte a zilei vor fi posibile din nou unele averse de ploaie, în general slabe cantitativ, în Carpații Orientali și Meridionali, iar după-amiaza și pe unele areale din Muntenia.

Puteți urmări evoluția temperaturilor, norilor, ploilor și fulgerelor în țară sau pentru localitatea voastră accesând harta radar meteo interactivă din aplicația noastră sau de pe website.