Alertă meteo de vreme extremă! Reactorul 1 de la Cernavodă a fost decuplat din cauza vântului puternic. Mai multe cartiere din Constanța au rămas fără apă

Iarna și-a intrat în drepturi mai devreme decât se așteptau meteorologii. Vremea extremă a făcut ravagii în ultimele ore în întreaga țară, iar meteorologi nu au deloc vești bune. Constanța și alte patru localități sunt sub cod roșu de ploi până duminică dimineață și sub cod portocaliu de vânt puternic.

18 nov. 2023, 21:28
Alertă meteo de vreme extremă! Reactorul 1 de la Cernavodă a fost decuplat din cauza vântului puternic. Mai multe cartiere din Constanța au rămas fără apă
Alertă meteo de vreme extremă!

Alertă meteo de vreme extremă! Reprezentanții ISU Dobrogea au anunțat că reactorul 1 de la Cernavodă a fost decuplat sâmbătă seară din cauza vântului puternic.

Citește și EXCLUSIV| Elena Mateescu, anunț de ultimă oră despre cât va mai ține urgia albă în România.”Fenomenele de iarnă vor continua. Scad temperaturile la -10 grade”

Alertă meteo de vreme extremă!

De asemenea, reprezentanţii Regiei Autonome Judeţene de Apă (RAJA) au transmis că mai multe cartiere din municipiul Constanța au rămas fără apă din cauza fluctuaţiilor de tensiune.

“La nivelul Complexului Constanţa Nord, s-au înregistrat multiple fluctuaţii de tensiune care au condus la o cădere totală a acesteia, în jurul orei 19.30. Fără curent, pompele de la nivelul staţiei nu mai pot asigura alimentarea cu apă a consumatorilor din următoarele zone: cartierele Tomis Nord, Tomis III, Boema şi Tic-Tac, Dacia, Sat-Vacanţă, Staţiunea Mamaia, Mamaia Nord, Mamaia Sat, Depozit 10, Tabăra Năvodari şi Zona Industrială Midia”, au afirmat reprezentanţii RAJA.

Aceștia au ținut să precizeze faptul că şi la nivelul Staţiei de Pompare şi Tratare Palas încă se înregistrează multiple fluctuaţii de tensiune şi din acest motiv sunt în continuare afectaţi de lipsa apei consumatorii din următoarele zone: CET, Viile Noi, Medeea, Palas, Industrială, Brătianu, Km 4-5, Km 5, Poarta 6, Abator, Gară, Casa de Cultură, Compozitori, Coiciu, Inel I, Inel II, 1 Mai şi Depozite – Halta Traian.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă seară, o avertizare nowcasting Cod roşu pentru judeţul Constanţa, localităţile Constanţa, Năvodari, Ovidiu, Lumina, Corbu.

În aceste zone va ploua, iar cantităţile de apă vor depăşi 30…50 l/mp. În zona avertizată în ultimele ore s-au acumulat cantităţi de peste 50 l/mp.

Mai multe zone din municipiul Constanţa au fost inundate, sâmbătă, în urma unei ploi torenţiale, iar la dispeceratul Regiei Autonome Judeţene de Apă (RAJA) Constanţa au fost primite aproape 80 de sesizări. De asemenea, pompierii au intervenit pentru îndepărtarea a zece copaci care au fost dărâmaţi de vânt.

Nici Brăila nu a scăpat de capriciile vremii. Judeţul a fost sub cod portocaliu de vânt puternic şi precipitaţii mixte şi abundente.

Mai mulţi copaci au fost doborâţi, sâmbătă, de vântul puternic, în judeţul Brăila, inclusiv pe maşini, fiind semnalate avarii şi la stâlpi de electricitate. Drumarii intervin cu utilajele de deszăpezire, în condiţiile în care în judeţ ninge de mai multe ore.

Citește și Cod roşu de ploi în municipiul Constanţa şi alte patru localităţi. Copaci doborâţi de vânt şi stâlpi de electricitate avariaţi, în judeţul Brăila