EXCLUSIV| Elena Mateescu, anunț de ultimă oră despre cât va mai ține urgia albă în România.”Fenomenele de iarnă vor continua. Scad temperaturile la -10 grade”

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a anunțat sâmbătă seară, în exclusivitate, la România TV, cât va mai dura urgia albă în țara noastră, dar și cum va fi vremea în următoarele ore.

18 nov. 2023, 20:20
EXCLUSIV| Elena Mateescu, anunț de ultimă oră despre cât va mai ține urgia albă în România.”Fenomenele de iarnă vor continua. Scad temperaturile la -10 grade”
EXCLUSIV| Elena Mateescu, anunț de ultimă oră despre cât va mai ține urgia albă în România. ”Fenomenele de iarnă vor continua. Scad temperaturile la -10 grade”

Elena Mateescu, anunț de ultimă oră despre cât va mai ține urgia albă în România. Directorul ANM a avertizat că fenomenele de iarnă vor continua pe tot parcursul nopții de sâmbătă sore duminică, mai ales în zona Moldovei, unde este în vigoare un cod galben de ninsoare, dar mai ales în zona de sud-est a țării unde meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu.

Citește și Urgia albă se dezlănțuie! La Suceava mașinile stau blocate din cauza zăpezii. Țara e împânzită de cod galben de viscol și ninsori

Elena Mateescu, anunț de ultimă oră despre cât va mai ține urgia albă în România

”Fenomenele de iarnă vor continua pe parcursul acestei nopți și mai ales în partea de Est a țării, acolo unde avem și o avertizare meteorologică de cod galben, dar mai ales în Sud-Est, unde rămâne în vigoare avertizarea meteorologică de cod portocaliu. Vorbim de intensificări ale vântului cu viteze la rafală, în zona montană a Carpaților Meridionali și de Curbură de peste 110 kilometri pe oră. În bazinul vestic al Mării Negre, de asemenea, viteze la rafală de peste 100 de kilometri, iar în restul țării vorbim de viteze între 60-80 de kilometri, fapt care va face ca fenomenul de viscol să fie prezent, să vorbim de spulberarea stratului de zăpadă, deja existent și nu în ultimul rând, o vizibilitate foarte scăzută, sub 50 de metri”, a declarat Elena Mateescu, în exclusivitate, la România TV. 

Mai mult, directorul ANM a avertizat că în orele următoare temperaturile vor scădea chiar și la -10 grade celsius în zona Transilvaniei și că ninsorile vor continua mai ales în zona montană.

”Scad și temperaturile, mâine dimineață vor fi temperaturi de cel mult -10 grade celsius în zonele depresionare din estul Transilvaniei ,până la cel mult 1-2 grade în zona litoralului. Cu siguranță că intensificările vântului vor face ca temperaturile resimțite să fie foarte coborâte. Așadar va fi o noapte de interes pentru acest episod sever de iarnă. Mâine precipitațiile se vor restrânge ca arie, dar în continuare în zona montană este posibil să consemnăm în continuare ninsori care vor contribui la depunerea consistentă a stratului de zăpadă deja înregistrat, dar nu excludem să avem și în zonele centrale și nordice, mai ales în jumătatea nordică a Moldovei. În timp ce în zonele sudice vor fi precipitații sub formă de ploaie, iar în această noapte, mai ales în a doua parte a nopții este posibil ca și în capitală să consemnăm lapoviță sau ninsoare”, a mai spus Elena Mateescu.

Citește și Vremea se schimbă la 180 de grade! Elena Mateescu, anunț de ultimă oră despre prognoza actuală. ”Se va simți în toată țara”