Alertă meteo de vreme rea severă pentru următoarele trei zile. Ninsori, lapoviță, ploi abundente și temperaturi scăzute în toată țara

Vreme se răcește și revin ninsorile, lapovița și ploile abundente în toată țara. Temperaturile scad până la limita înghețului în unele zone.

13 mart. 2024, 10:07
Alertă meteo de vreme rea severă pentru următoarele trei zile. Ninsori, lapoviță, ploi abundente și temperaturi scăzute în toată țara

Meteorologii au emis o INFORMARE METEOROLOGICĂ pentru intervalul 13 martie, ora 10 – 15 martie, ora 10. În intervalul menționat, vor fi precipitații în toate regiunile și se vor acumula cantități de apă în general de 10…15 l/mp. În zona Carpaților Meridionali, în Transilvania și Muntenia, local precipitațiile vor fi moderate și se vor acumula 25…30 l/mp și izolat peste 40 l/mp.

Vor fi ploi, iar în zona montană, în special la altitudini de peste 1200 m, vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, local consistent. În jumătatea de nord a Moldovei și estul Transilvaniei vor fi precipitații mixte, a transmis ANM.

Citește și: Prognoza meteo 13 martie 2024. Nu vă lăsaţi păcăliţi de ghiocei, vreme cu accente hibernale până în weekend

 

PROGNOZĂ METEO SPECIALĂ PENTRU BUCUREȘTI

Miercuri, vremea va fi închisă și temporar va ploua și prin acumulare cantitățile de apă vor fi în jurul a 10 l/mp. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 12 grade, iar cea minimă va fi de 4…5 grade.

Citește și: Sfaturi pentru o recoltă bogată de roșii naturale, fără strop de chimicale. Laptele, usturoiul și bicarbonatul de sodiu, cei mai buni aliați în grădină și solare

Joi, valorile termice diurne, în scădere față de intervalul anterior, vor fi apropiate de normele perioadei. Cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua și prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 5…10 l/mp. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 9 grade, iar cea minimă va fi de 3…4 grade.