Prognoza meteo 13 martie 2024. Nu vă lăsaţi păcăliţi de ghiocei, vreme cu accente hibernale până în weekend

Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua în Transilvania, Maramureș, Moldova și Dobrogea și pe arii mult mai restrânse în celelalte regiuni. Pe alocuri se vor acumula cantități de apă însemnate (în general 10...15 l/mp), cu o probabilitate mai mare în zona Carpaților Orientali. Tot la munte, la altitudini mari vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

12 mart. 2024, 15:33
Prognoza meteo 13 martie 2024. Nu vă lăsaţi păcăliţi de ghiocei, vreme cu accente hibernale până în weekend

Prognoza meteo  MIERCURI
În Țară

Vremea va fi în continuare închisă. Temporar va ploua în Maramureș, Transilvania, Moldova și local în Dobrogea, iar din a doua parte a zilei și în celelalte regiuni. La munte, iar în cursul nopții și în jumătatea nordică a Moldovei, dar posibil și în depresiunile intramontane ale Carpaților Orientali vor fi precipitații mixte. Pe alocuri se vor acumula cantități de apă de 10…15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura aerului va avea în continuare valori mai ridicate decât mediile climatologice în cea mai mare parte a țării, astfel maximele se vor încadra în general între 5 și 15 grade, iar minimele vor fi cuprinse între 0 și 7 grade.

Prognoza meteo: Ploi abundente şi ninsori la munte toată săptămâna. Cum va fi vremea în următoarea lună

București

Vremea va fi în continuare închisă și mai ales spre seară și pe parcursul nopții, temporar va ploua. Vântul va sufla slab până la moderat. Regimul termic se va situa peste normalul perioadei, maxima va fi de 12…14 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 5 grade.

Prognoza meteo JOI
În Țară

Valorile termice diurne vor fi în scădere față de ziua precedentă, iar în est, sud și parțial în centru se vor apropia de normele climatologice ale mijlocului lunii martie. Cerul va fi mai mult noros; local și temporar va ploua în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Transilvania și Moldova și doar izolat posibil în rest, iar la munte în special la altitudini de peste 1500 m, vor predomina ninsorile. Trecător, precipitații mixte se pot semnala la începutul intervalului în nord-estul țării și în depresiunile Carpaților Orientali. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra de la 3…5 grade în jumătatea nordică a Moldovei și până în jurul a 13 grade în Banat și vestul extrem al Olteniei, iar minimele vor fi cuprinse între 0 și 6 grade. Dimineața și noaptea, izolat vor fi condiții de ceață.

București

Valorile termice diurne, în scădere față de intervalul anterior, vor fi apropiate de normele perioadei. Cerul va fi mai mult noros și în special în prima parte a zilei va ploua slab. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 9 grade, iar cea minimă va fi de 3…4 grade.

Prognoza meteo VINERI
În Țară

Valorile termice diurne vor crește față de intervalul anterior, cu precădere în regiunile extracarpatice și se vor situa ușor peste normele perioadei în cea mai mare parte a țării. Pe parcursul zilei, cerul va avea înnorări și va ploua local în centru și pe alocuri în zonele submontane și în sudul teritoriului, iar la munte, la peste 1500 m altitudine, vor fi ninsori sau lapoviță. Noaptea, precipitațiile se vor mai semnala izolat, iar cerul va deveni treptat variabil. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 8 și 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 0 și 5 grade. În special în a doua parte a nopții, pe arii restrânse va fi ceață.

Citește și: Accuwheater a actualizat hărţile. Vom încinge grătarele sau vom deschide umbrelele de 1 Mai şi Paşte 2024?

București

Vremea se va încălzi ușor. Cerul va avea înnorări mai ales ziua când vor fi posibile ploi slabe, trecătoare. Vântul va sufla slab. Temperatura maximă va fi de 12…13 grade, iar cea minimă va fi de 2…4 grade. La sfârșitul intervalului, vor fi condiții de ceață, potrivit ANM.

Prognoza meteo SAMBATA
În Țară

Valorile termice, mai ales cele diurne, vor continua să crească față de intervalul precedent. Vor fi înnorări și temporar ploi slabe în vest, nord-vest, iar din a doua parte a intervalului și în centru și nord, iar în restul teritoriului cerul va fi temporar noros. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 și 8 grade. La începutul intervalului, pe arii restrânse va fi ceață.

București

Vremea va continua să se încălzească ușor. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul a 15 grade, iar cea minimă va fi de 3…5 grade. La începutul intervalului, vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo DUMINICA, LUNI, MARTI
În Țară

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât în mod normal la sfârșitul celei de-a doua decade a lunii martie în toată țara. Vor fi și intervale cu ploi mai ales în jumătatea de nord a teritoriului.

București

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât în mod obișnuit pentru această perioadă din an. Mai ales în prima zi vor fi condiții de ploaie.