Alertă meteo în Ajun de Crăciun! Cod galben de ploi, în cinci județe!

Meteorologii anunţă, vineri seară, cod galben de precipitaţii predominant sub forma de ploaie care determină local formarea de polei.

24 dec. 2021, 21:57
Alertă meteo în Ajun de Crăciun! Cod galben de ploi, în cinci județe!

Alertă meteo în Ajun de Crăciun! Avertizarea este valabilă în cinci judeţe, până la ora 23.00, infomează News.ro.

Alertă meteo în Ajun de Crăciun! Cod galben de ploi, în cinci județe!

ANM a emis, vineri seară, avertizări cod galben de precipitaţii predominant sub forma de ploaie care determină local formarea de polei.

Sunt vizate zonele joase şi zonele depresionare din judeţele Mureş, Harghita şi Maramureş, dar şi zonele joase din judeţele Cluj şi Bistriţa-Năsăud.

Avertizările meteorologilor sunt valabile până la ora 23.00.

În această seară, în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș cerul va fi mai mult noros și temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie, iar cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15…20 l/mp. În Carpații Orientali, Munții Apuseni și vestul Carpaților Meridionali, la altitudini în general de peste 1700 m, local va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat nou și consistent de zăpadă. În restul teritoriului cerul va avea înnorări temporare și doar izolat va ploua slab.

Citește și: Prognoza meteo 25 decembrie. Crăciun cu temperaturi de Paşte în sudul şi estul ţării, ninsori şi viscol la munte şi în nordul ţării
Pe arii restrânse vor mai fi condiții de polei. Vântul va prezenta intensificări în zona montană înaltă, cu rafale de peste 80…100 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității. Intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului, în special în sud, sud-est și centru, cu viteze în general de 40…45 km/h. Temperaturile minime, mult mai ridicate decât în noaptea precedentă, vor fi cuprinse între -1 şi 7 grade. Izolat se va forma ceață.

În București, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat, temporar cu unele intensificări ce vor atinge viteze de până la 40…45 km/h. Temperatura minimă mult mai ridicată comparativ cu noaptea precedentă, va fi de 1…3 grade.

Citește și: Prognoza meteo ANM pe 2 săptămâni în fiecare regiune. Vremea se răcește în toată ţara. Temperaturi sub pragul de îngheţ pe timpul nopţii în mai multe zone