Alertă meteo. Intensificări ale vântului în mai multe judeţe. Lapoviţă şi ninsoare la munte

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizări COD GALBEN de tip nowcasting de intensificări ale vântului pentru mai multe judeţe. De asemenea, de azi noapte a intrat în vigoare o informare meteo. Vremea se răceşte semnificativ în toată ţara şi va ploua, iar la munte vor fi lapoviţă şi ninsoare. 

RomaniaTV.net
30 oct. 2020, 05:49
Alertă meteo. Intensificări ale vântului în mai multe judeţe. Lapoviţă şi ninsoare la munte
COD GALBEN, valabil de la ora 9:30 până la ora 15:00

Județul Dolj: Calafat, Băilești, Poiana Mare, Moțăței, Călărași, Ciupercenii Noi, Maglavit, Cetate, Ostroveni, Plenița, Galicea Mare, Desa, Bistreț, Bârca, Unirea, Gighera, Rast, Bechet, Afumați, Goicea, Orodel, Giurgița, Urzicuța, Gângiova, Piscu Vechi, Caraula, Giubega, Ghidici, Negoi, Seaca de Câmp, Cioroiași, Perișor, Vârtop, Siliștea Crucii, Măceșu de Sus, Catane, Galiciuica, Măceșu de Jos, Cârna, Verbița, Izvoare;
Județul Mehedinţi: Vânju Mare, Gogoșu, Jiana, Pătulele, Cujmir, Salcia, Devesel, Oprișor, Gârla Mare, Gruia, Punghina, Dârvari, Hinova, Burila Mare, Vânători, Vlădaia, Pădina, Obârșia de Câmp, Braniștea, Pristol, Vânjuleț, Vrata, Rogova, Corlățel;

Se vor semnala : intensificări temporare ale vântului cu viteze la rafală de 55…65 km/h

COD GALBEN, valabil de la ora 9:00 până la ora 12:00

Județul Gorj: zona de munte de peste cota 1800 m;
Județul Vâlcea: zona de munte de peste cota 1800 m;

Se vor semnala : intensificări ale vântului care vor depăşi temporar 80…100 km/h

 

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Fenomene vizate: intensificări ale vântului, precipitații mixte în zona de munte
Interval de valabilitate: 30 octombrie, ora 02:00 – 31 octombrie, ora 20:00

În intervalul menționat vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a zonei montane, cu viteze de 60…80 km/h, iar pe crestele Carpaților Meridionali, rafalele vor depăși temporar 90 km/h. La munte, în general la altitudini mai mari de 1500 m, ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare și local se va depune strat de zăpadă.

Vântul va prezenta intensificări și în celelalte regiuni, dar mai ales în sudul și vestul Olteniei, unde se vor atinge viteze de 50…60 km/h.

Temporar va ploua în cea mai mare parte a țării, iar pe parcursul zilei de sâmbătă (31 octombrie), în Subcarpații Moldovei vor fi posibile precipitații mixte. Pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp.