Alertă meteo: lapoviţă, ninsori şi vânt puternic la munte. Se va depune strat de zăpadă

ANM anunţă că vremea se va strica la sfârşitul săptămânii. Vom avea temperaturi scăzute, ploi, lapoviţă şi ninsori mai ales în zona montană.

RomaniaTV.net
29 oct. 2020, 10:31
Alertă meteo: lapoviţă, ninsori şi vânt puternic la munte. Se va depune strat de zăpadă
INFORMARE METEOROLOGICĂ
Fenomene vizate: intensificări ale vântului, precipitații mixte în zona de munte Interval de valabilitate: 3
Zone afectate: conform textului
 
În intervalul 30 octombrie, ora 02:00 – 31 octombrie, ora 20:00, vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a zonei montane, cu viteze de 60…80 km/h, iar pe crestele Carpaților Meridionali, rafalele vor depăși temporar 90 km/h.
 
 
La munte, în general la altitudini mai mari de 1500 m, ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare și local se va depune strat de zăpadă. Vântul va prezenta intensificări și în celelalte regiuni, dar mai ales în sudul și vestul Olteniei, unde se vor atinge viteze de 50…60 km/h.
 
Notă: Temporar va ploua în cea mai mare parte a țării, iar pe parcursul zilei de sâmbătă (31 octombrie), în Subcarpații Moldovei vor fi posibile precipitații mixte. Pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp.
 
În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie vaactualiza prezentul mesaj.
 

Prognoza Capitală: Vremea se va răci, ploi slabe

 
Vremea se va răci, astfel că temperatura maximă a zilei de vineri (30 octombrie), iar minima va fi de 5…7 grade. Maxima termică a zilei de sâmbătă (31 octombrie) va fi de 11…12 grade, caracterizând o vreme rece pentru sfârșitullunii octombrie. Cerul va avea înnorări și vor fi intervale în care va ploua în general slab, iar mai ales în cursul zilei de sâmbătă, vântul va avea unele intensificări, cu viteze de 35…45 km/h. Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații meteorologice, în funcţie deevoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

loading...