Alertă meteo: ninsori abundente şi ger năprasnic în acest week-end în România. Vremea se schimbă total!

Prognoza meteorologică suferă modificări majore, iar iarna își păstrează prezența în România. Meteorologii anunță revenirea ninsorilor și instalarea unui ger năprasnic în diverse zone ale țării pentru weekendul 17-18 februarie 2024. Gerul și burnița sunt anticipate, iar se așteaptă cer noros, ploi și ninsori în aceste regiuni.

17 feb. 2024, 12:30
Alertă meteo: ninsori abundente şi ger năprasnic în acest week-end în România. Vremea se schimbă total!
Alertă meteo: ninsori abundente şi ger năprasnic în acest week-end în România

Alertă meteo: ninsori abundente și ger năprasnic în acest weekend în România. Deși am avut parte de câteva zile frumoase și însorite în ultima vreme, se pare că iarna nu dorește să se retragă complet. Astfel, în acest week-end, adică sâmbătă și duminică, condițiile meteorologice vor cunoaște modificări semnificative.

Citeşte şi: Meteorologii ACCUWEATHER anunţă temperaturi anormale în România. Cum va fi vremea în martie 2024

Specialiștii de la stațiile meteorologice din întreaga țară prognozează ger și burniță în numeroase zone, cu contrast clar între vest și sud, unde vremea va fi mai blândă, iar în nord și est, condițiile vor rămâne mai aspre.

„O pătură de nori stratiformi va acoperi o parte din regiunile estice, menținând temperaturile mai scăzute, chiar dacă nu va fi foarte frig. Duminică, pasajul unui front atmosferic va produce o nouă rundă de ploi slabe în mai multe regiuni și ninsori la munte. Weekendul se va încheia cu pasajul unui front atmosferic, care va aduce câteva ploi slabe în mai multe regiuni, dar și ninsori la munte, iar spre seară și în zonele mai înalte din estul Transilvaniei”, au anunțat meteorologii de la MeteoRadar.

Cum va fi vremea săptămâna viitoare

Săptămâna viitoare, condițiile meteorologice vor fi variate în funcție de zona din țară. În sudul României, se așteaptă vreme frumoasă și însorită, cu temperaturi fluctuând între 13 și 16 grade Celsius, conform prognozei meteorologice.

În același timp, în partea de nord a țării, cerul va fi predominant noros, iar pe alocuri vor fi și precipitații. Frontul atmosferic de ploaie se va deplasa spre sud în orele de seară, unde se prevăd ploi izolate.

În general, vremea în săptămâna viitoare va fi răcoroasă, conform meteorologilor. Cu toate acestea, în contextul actual al anului și pentru intervalul specific, temperaturile nu vor fi excesiv de scăzute.