Meteorologii ACCUWEATHER anunţă temperaturi anormale în România. Cum va fi vremea în martie 2024

Meteorologii de la AccuWeather dezvăluie previziunile pentru martie 2024 în România, anticipând temperaturi neobișnuite pentru luna Mărțișorului.

17 feb. 2024, 11:44
Meteorologii ACCUWEATHER anunţă temperaturi anormale în România. Cum va fi vremea în martie 2024
Meteorologii ACCUWEATHER anunţă temperaturi anormale în România. Cum va fi vremea în martie 2024

Meteorologii ACCUWEATHER anunţă temperaturi anormale în România. În conformitate cu datele furnizate de AccuWeather, martie va aduce temperaturi surprinzător de calde, cu valori care pot atinge chiar și 17 grade Celsius în unele zile.

Citeşte şi: Prognoza meteo. Primăvara începe cu temperaturi mari, dar ghioceii vor avea parte de multe precipitaţii

Potrivit prognozei, singura excepție notabilă va fi în prima zi a lunii, când se așteaptă temperaturi negative de până la -3 grade Celsius în timpul nopții. În intervalul 4 – 10 martie 2024, se anticipează temperaturi moderate, între 10 și 13 grade Celsius, în București.

Pe parcursul săptămânii următoare, 11 – 17 martie 2024, temperaturile vor oscila în jurul valorii de 14 grade Celsius, cu posibile precipitații locale. În perioada 18 – 24 martie 2024, se prognozează temperaturi mai ridicate, ajungând până la 15 grade Celsius. Luna va încheia cu un weekend mai călduros, în care se așteaptă maxime de 16 grade Celsius, conform meteorologilor de la AccuWeather.

Primăvara începe cu temperaturi mari, dar cu multe precipitaţi

La rândul ei, Elena Mateescu, directoarea ANM, a oferit prognoza actualizată. Potrivit acesteia, vremea se va menține caldă în perioada următoare.

„În continuare avem o vreme mai caldă decât în mod obișnuit. Dacă astăzi, în partea de sud-vest a țării, am atins din nou valori de 13-14 grade, cu 12 grade în Capitală, mâine contăm pe același ecart al valorilor maxime, de la 5 până la 14 grade, sâmbătă chiar mai cald, 14-16 grade, în special în partea de vest a țării, respectiv în Banat și Crișana.

În partea de sud, vom vorbi de temperaturi maxime de 10-12 grade Celsius, inclusiv în Capitală, o maximă de 10-11 grade Celsius.

Și semnalul pentru o vreme mai caldă decât în mod obișnuit, având în vedere ecartul temperaturilor maxime de la valori cu mici variații de la o zi la alta, în următoarele zile, de la 3 la 14-16 grade Celsius, va fi de interes cel puțin până la finalul celei de-a două decade a lunii februarie.
Din punct de vedere al regimului de precipitații, contăm pe ploi slabe, în special în partea de est, sud-est, a țării pentru ziua de sâmbătă. Duminică, de asemenea, posibil izolat în vest, nord-vest, astfel încât, în general, o vreme caracterizată de temperaturile mai ridicate decât în mod obișnuit pentru perioada în care ne aflăm”, a spus  Elena Mateescu.

Aceste previziuni oferă o imagine detaliată a vremii în martie 2024, semnalând o perioadă neobișnuit de caldă pentru această lună tradițional asociată cu începutul primăverii.