Alertă meteo. Ploi torenţiale, grindină, vijelii şi temperaturi scăzute, gata cu vara! HĂRŢILE ANM

Meteorologii anunţă precipitaţii în nordul, vestul şi centrul ţării până duminică la prânz, iar de duminică de la ora 2:00 până seara, vânt puternic în majoritatea judeţelor.

17 sept. 2022, 10:59

Alertă meteo. Meteorologii au emis sâmbătă mai multe avertizări, anunţând precipitaţii în nordul, vestul şi centrul ţării până duminică la prânz, iar de duminică de la ora 2:00 până seara, vânt puternic în majoritatea judeţelor.

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi însemnate cantitativ, valabil pentru intervalul 17 septembrie, ora 10:30 – 18 septembrie, ora 12:00, când local în vestul, nordul, centrul ţării şi la munte temporar va ploua însemnat cantitativ. Cantităţile de apă vor depăşi 25…30 l/mp şi izolat 40…50 l/mp.

Prognoza meteo actualizată. Vortexul polar se formează cu repeziciune, cum va fi iarna 2022-2023 în România
În aceeaşi perioadă, în regiunile sudice şi sud-estice vor fi perioade în care pe alocuri instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, grindină şi vijelii.

Alertă meteo O avertizare cod portocaliu de ploi abundente a fost emisă pentru 17 septembrie ora 12:00 – 18 septembrie, ora 12:00

ANM-Avertizare-generala-T0-220917103215

”În Carpaţii Occidentali, vestul Carpaţilor Meridionali şi nordul Carpaţilor Orientali, precum şi în sudul Banatului se vor acumula cantităţi de apă ce vor depăşi 40…50 l/mp şi izolat 60…70 l/mp”, transmite ANM.

Tot un cod portocaliu, dar vizând intensificări ale vântului, a fost anunţat pentru 18 septembrie, ora 02:00 – 18 septembrie, ora 20:00.

”Începând cu a doua parte a nopţii de sâmbătă spre duminică vântul se va intensifica treptat în toate regiunile. În sudul, estul, centrul teritoriului şi la munte vor fi viteze în general de 55…75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăşi 80…100 km/h”, precizează meteorologii.

PROGNOZA METEO lunară. Vremea se schimbă radical, vom avea ninsori la munte!

 

Prognoza meteo: vremea va fi schimbătoare în următoarele patru săptămâni

Potrivit meteorologilor, în săptămâna 19-26 septembrie, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile intracarpatice.

Regimul pluviometric va fi deficitar în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele vestice şi sud-vestice.

În săptămâna 26 septembrie– 03 octombrie, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării.

Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile vestice şi nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

În săptămâna 3 – 10 octombrie, temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării.

În săptămâna 10-17 octombrie, mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor avea o tendinţă uşor excedentară în regiunile estice şi sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale, precizează meteorologii.