PROGNOZA METEO lunară. Vremea se schimbă radical, vom avea ninsori la munte!

Ne așteaptă două zile de vară cu temperaturi cu peste 30 de grade Celsius, apoi vremea se schimbă radical. Avem datele de la ANM pentru următoarele patru săptămâni.

16 sept. 2022, 12:19
PROGNOZA METEO lunară. Vremea se schimbă radical, vom avea ninsori la munte!

PROGNOZA METEO lunară. Potrivit meteorologilor, în săptămâna 19-26 septembrie, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile intracarpatice.

Regimul pluviometric va fi deficitar în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele vestice şi sud-vestice, anunţă ANM.

În săptămâna 26 septembrie– 03 octombrie, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării.

Cât va costa întreţinerea la bloc în Bucureşti pentru două camere. Majorare substanţială în această iarnă
PROGNOZA METEO lunară. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile vestice şi nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

În săptămâna 3 – 10 octombrie, temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării.

În săptămâna 10-17 octombrie, mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Incredibil! Casa Poporului consumă energie electrică cât un orășel. Facturile lunare la curent sunt uriașe
Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor avea o tendinţă uşor excedentară în regiunile estice şi sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale, precizează meteorologii.

prognoza-4saptamani (32)

Prognoza meteo. Când va cădea prima ninsoare în Bucureşti

Prognoza meteo.Toamna se anunţă una blândă, cu temperaturi ridicate, astfel că primii fulgi de nea de anul acesta  din Capitală se lasă un pic aşteptaţi.

Prognoza meteo. Când cad primii fulgi de zăpadă în Bucureşti

Citeşte şi Prognoza meteo pe două săptămâni. Vara se prelungeşte până în octombrie. Cum va fi vremea la mare şi la munte

Potrivit meteorologilor Accuweather, site specializat în prognoze meteo care publică informații cu privire la starea vremii din întreaga lume, prima ninsoare în Bucureşti va cădea în jurul datei de 4 decembrie. În acea zi, temperatura
minimă va fi de -1 grad Celsius, iar maxima, de 3 grade.

Cum va fi vremea în următoarele zile

Marţi, vremea va fi rãcoroasã în nordul, centrul şi estul ţãrii, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale specifice perioadei. Cerul va fi variabil, temporar cu unele înnorãri şi ploi slabe pe parcursul zilei, local în Moldova şi pe arii restrânse în Transilvania, Muntenia şi Dobrogea.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în regiunile estice şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 17 şi 25 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 15 grade, mai scãzute în zonele depresionare, pânã spre 3 grade în estul Transilvaniei. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase, în special din centrul teritoriului izolat se va semnala ceaţã.

În BUCURESTI, vremea va fi în general frumoasã. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în a doua parte a zilei, însã probabilitatea de ploaie va fi redusã. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maxima se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar minima de 9…12 grade.

MIERCURI, vremea se va încãlzi în toate regiunile. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în nordul ţãrii şi la munte, dar numai pe arii restrânse se vor semnala ploi slabe de scurtã duratã. Noaptea, înnorãrile se vor accentuat treptat în vest şi nord-vest, unde mai ales spre dimineaţã vor fi averse locale posibil însoţite de descãrcãri electrice.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona montanã înaltã unde în a doua parte a intervalului se vor atinge viteze de 60…80 km/h, şi pe arii restrânse şi în Câmpia de Vest şi pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 20 şi 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 şi 19 grade, mai scãzute în depresiunile Carpaţilor Orientali, pânã spre 6 grade. Dimineaţa, în zonele joase, în special din Transilvania vor mai fi condiţii de ceaţã.

Vremea în BUCURESTI se va menţine frumoasã şi se va încãlzi uşor. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 26…27 de grade, iar cea minimã de 12…14 grade.

JOI, vremea va continua sã se încãlzeascã, mai semnificativ în sud-vestul şi sudul ţãrii, unde va deveni cãlduroasã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate în regiunile vestice, centrale şi nordice, precum şi în zonele de munte, unde vor fi averse locale şi descãrcãri electrice.

Izolat vor fi condiţii pentru cãderi de grindinã şi cantitãţi de apã însemnate. Vântul va continua sã prezinte intensificãri în zonele montane, cu viteze mai mari pe creste, iar local şi temporar şi în restul teritoriului, în special asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 24 şi 33 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 şi 22 de grade.

În BUCURESTI vremea va continua sã se încãlzescã, devenind cãlduroasã, cu o temperaturã maximã de 32…33 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, trecãtor cu unele intensificãri pe parcursul zilei. Temperatura minimã va fi de 15…18 grade.

Citeşte şi Vara anului 2022 a fost cea mai călduroasă vară înregistrată în Europa. Au fost temperaturi de 47 de grade Celsius