Alertă meteo: Ploi torenţiale şi grindină în multe judeţe Harta ANM

ANM a emis după o perioadă de pauză o nouă alertă meteo. Va fi instabilitate atmosferică temporar accentuată mai ales în zona de munte.

14 sept. 2021, 10:17
Alertă meteo: Ploi torenţiale şi grindină în multe judeţe Harta ANM

Alertă meteo. Meteorologii au emis marți o avertizare Cod galben de ploi, descărcări electrice și vânt pentru 18 județe din țară. Interval de valabilitate este 14 septembrie, ora 12:00 – 14 septembrie, ora 22:00, iar principalele fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Prognoza meteo 14 septembrie 2021. Vremea se menţine caldă în cea mai mare parte a ţării, cu temperaturi ce se vor situa peste cele specifice perioadei

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a zonei montane, local în Moldova și pe arii restrânse în nordul Munteniei vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, 20…25 l/mp și izolat 30…40 l/mp, anunţă ANM

Notă: Astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse și în centrul, estul și sudul teritoriului. Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații meteorologice, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

Prognoza meteo 13 – 26 septembrie. Vreme caldă la începutul intervalului, dar spre finalul lunii se răceşte

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU INTERVALUL 14.09.2021 ORA 12:00- 14.09.2021 ORA 22:00

ZONA MUNICIPIULUI BUCUREȘTI

Vremea va fi caldă şi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară, când vor fi posibile ploi de scurtădurată (1…3 l/mp) și unele intensificări ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul a 30 de grade.

ANM a actualizat şi prognoza pentru următoarele patru săptămâni

Meteorologii au publicat prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. Conform ANM, vremea va fi în încălzire, iar temperaturile vor fi apropiate şi uşor mai ridicate decât cele caracteristice perioadei, cu valori diurne de 24… 27 de grade.

prognoza-4saptamani (4)

Prognoza meteo săptămâna 13.09.2021 – 20.09.2021

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică mai accentuată în regiunile sud-vestice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice, dar mai ales în cele nord-vestice, iar în rest va fi în general deficitar.

Prognoza meteo săptămâna 20.09.2021 – 27.09.2021

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în cele nord-estice.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în jumătatea sudică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână.

Prognoza meteo săptămâna 27.09.2021 – 04.10.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va avea o tendință ușor deficitară în cea mai mare parte a țării.

Valorile termice se vor situa ușor sub cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile intracarpatice.