Prognoza meteo 14 septembrie 2021. Vremea se menţine caldă în cea mai mare parte a ţării, cu temperaturi ce se vor situa peste cele specifice perioadei

Tenperaturile vor rămâne ridicate, peste normalul specific perioadei, până spre sfârşitul săptămânii. De la începutul săptămânii viitoare, valorile termice vor începe să scadă.

13 sept. 2021, 14:51
Prognoza meteo 14 septembrie 2021. Vremea se menţine caldă în cea mai mare parte a ţării, cu temperaturi ce se vor situa peste cele specifice perioadei

La noapte, în ţară, cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în nordul Moldovei şi al Carpaţilor Orientali, unde pe arii restrânse vor fi ploi de scurtã duratã. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 8 şi 17 grade. Îndeosebi în nord-vestul şi centrul teritoriului spre dimineaţã, pe suprafeţe mici, se va semnala ceaţã.

În Bucureşti, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab. Temperatura minimã va fi de 12…15 grade.

Prognoza meteo 14 septembrie 2021

În ţară, vremea va fi caldã pentru mijlocul lunii septembrie în cea mai mare parte a ţãrii, dar cu precãdere în regiunile sudice şi sud-vestice. Local în zonele montane şi pe arii mai restrânse în nord, centru şi est, mai ales dupã-amiaza şi seara, vor fi înnorãri temporar accentuate şi se vor semnala averse însoţite de descãrcãri electrice.

Izolat, în special în zona Carpaţilor Orientali, cantitãţile de apã pot depãşi 10…15 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe alocuri, cu o probabilitate mai mare în sud-est. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 9 şi 17 grade. Dimineaţa şi noaptea se va semnala ceaţã, în special în zonele depresionare.

În Bucureşti, vremea va fi caldã şi în general frumoasã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri spre searã, când este posibil ca trecãtor sã plouã slab. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul a 29 de grade, iar cea minimã va fi de 13…16 grade.

Citeste si Prognoza meteo 13 – 26 septembrie. Vreme caldă la începutul intervalului, dar spre finalul lunii se răceşte

Prognoza meteo 15 septembrie 2021

În ţară, vremea se va menţine caldã în cea mai mare parte a ţãrii, dar mai ales în vest şi în sud. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate dupã-amiaza şi seara, când se vor semnala averse şi trecãtor descãrcãri electrice, local în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curburã, pe arii restrânse în regiunile centrale şi sud-estice şi izolat în rest.

Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 31 de grade, iar cele minime între 6…8 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 17…19 grade pe litoral. La începutul zilei şi în a doua parte a nopţii, pe arii restrânse se va semnala ceaţã, cu o probabilitate mai mare pe vãi şi în depresiuni.

În Bucureşti, valorile termice se vor situa în continuare peste cele specifice la mijlocul lunii septembrie. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare dupã-amiaza şi seara când vor fi condiţii pentru averse slabe şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 27…28 de grade, iar cea minimã de 14…16 grade.

Prognoza meteo 16 septembrie 2021

În ţară, valorile termice vor caracteriza în continuare o vreme caldã pentru aceastã datã în majoritatea regiunilor. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare ziua, când vor fi ploi de scurtã duratã pe arii restrânse în zona de munte şi izolat în rest. Din orele serii şi noaptea înnorãrile se vor accentua în vest şi parţial în centrul ţãrii, unde local vor fi averse şi descãrcãri electrice.

Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 şi 31 de grade, iar cele minime între 8 grade în estul Transilvaniei şi 19 grade pe litoral. Dimineaţa şi noaptea, pe suprafeţe mici se va forma ceaţã.

În Bucureşti, valorile termice vor caracteriza în continuare o vreme caldã pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri trecãtoare pe parcursul zilei, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 28…29 de grade, iar cea minimã de 14…16 grade.

Citeste si Prognoza meteo lunară. Cum va fi vremea la început de an şcolar

Prognoza meteo 17 septembrie 2021

În ţară, vremea va deveni în general instabilã în regiunile intracarpatice şi la munte, unde cerul va avea înnorãri temporar accentuate şi vor fi averse, însoţite de descãrcãri electrice. Pe arii restrânse vor fi cantitãţi de apã însemnate şi izolat condiţii de grindinã. În restul teritoriului vremea se va menţine caldã, cu cer variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe alocuri, cu o probabilitate mai ridicatã seara şi noaptea.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, iar local şi temporar şi în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 33 de grade, iar cele minime, în general, între 11 şi 19 grade. Dimineaţa şi noaptea pe spaţii mici se va forma ceaţã.

În Bucureşti, vremea va fi caldã, chiar cãlduroasã în orele amiezii, când temperatura maximã va fi de 30…31 de grade. Cerul va fi variabil, iar seara şi noaptea vor fi înnorãri temporare şi probabilitatea pentru ploi de scurtã duratã va fi în creştere. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimã va fi de 16…18 grade.

Prognoza meteo 18-21 septembrie 2021

În ţară, valorile termice vor scãdea treptat, în prima zi în vestul, nordul şi centrul teritoriului, apoi şi în celelalte regiuni. Probabilitatea de ploaie va fi temporar ridicatã în majoritatea zonelor.

În Bucureşti, valorile termice se vor menţine mai ridicate faţã de cele normale pentru aceastã perioadã în prima zi a intervalului, dar treptat vor scãdea. Temporar vor fi condiţii de ploaie.