Alertă meteo: Ploi torenţiale, vijelii şi grindină în toată ţara. Până când va fi vremea instabilă

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis duminică o informare de instabilitate atmosferică pentru toată ţara, valabilă până marţi, la ora 10:00.

RomaniaTV.net
19 mai 2019, 07:22
Alertă meteo: Ploi torenţiale, vijelii şi grindină în toată ţara. Până când va fi vremea instabilă

Meteorologii anunţă că până marţi, la ora 10, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp și pe arii restrânse 35…40 l/mp.

PROGNOZA METEO 

PROGNOZA METEO LUNI: Vremea va fi în general instabilă, iar în vest și nord-vest se va răci față de intervalul anterior. Temporar înnorările vor fi accentuate și se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și izolat căderi de grindină și vor fi cantități de apă mai însemnate, în cea mai mare parte a țării. În regiunile sud-estice, cerul va fi temporar noros, iar probablitatea de ploaie va fi mai ridicată în a doua parte a intervalului. Vântul va avea intensificări la munte, în special pe creste, local și la cote mai reduse și în estul, nord-estul și centrul teritoriului, iar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 grade pe litoral și 29 de grade în Bărăgan, iar cele minime se vor situa între 7 și 17 grade.
LA BUCUREŞTI: Vremea va fi în continuare caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate spre seară și noaptea, când vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 13…15 grade.

PROGNOZA METEO MARŢI: Vremea va fi instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate, ziua în majoritatea regiunilor, iar noaptea mai ales în vest, centru și nord. Se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în cea mai mare parte a țării. Izolat cantitățile de apă vor fi mai însemnate și va cădea grindină. Valorile termice vor fi în scădere față de intervalul anterior, astfel încât temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 25 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 și 15 grade.
LA BUCUREŞTI: Vremea va fi în general instabilă și se va răci față de intervalul anterior. În cursul zilei, cerul va avea înnorări accentuate și se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului de scurtă durată. Noaptea cerul se va degaja, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimă va fi de 10…11 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI: Vremea va fi în general instabilă în vestul, centrul și nordul țării, unde, mai ales în cursul zilei, se vor semnala înnorări, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat cantitățile de apă vor fi mai însemnate și va cădea grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat, mai ales după-amiaza. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 27 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est, iar cele minime se vor situa între 8 și 16 grade.
LA BUCUREŞTI: Vremea va fi predominant frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă va fi de 11…12 grade.

De joi, valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale, iar local și temporar vor fi manifestări ale instabilității atmosferice.
LA BUCUREŞTI. Vremea va fi apropiată de normal sub aspect termic, dar în general instabilă.