Alertă meteo. Trei zile de CANICULĂ şi disconfort termic în toată ţara. Temperaturi de 35-36 de grade Celsius în Bucureşti

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo de caniculă şi disconfort termic pentru toată ţara până vineri. De asemenea, meteorologii avertizează că vremea se va menține călduroasă, iar disconfortul termic va continua să fie ridicat și pe parcursul zilelor de sâmbătă (24 august) și duminică (25 august).

RomaniaTV.net
21 aug. 2019, 07:18
Alertă meteo. Trei zile de CANICULĂ şi disconfort termic în toată ţara. Temperaturi de 35-36 de grade Celsius în Bucureşti

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Fenomene vizate: disconfort termic
Interval de valabilitate: 21, 22, 23 august

În intervalul menționat, disconfortul termic va fi ridicat îndeosebi în zonele de câmpie, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unităţi.
Pe parcursul zilei de miercuri (21 august), local în vestul, nord-vestul, sudul și sud-estul țării, iar joi (22 august) și vineri (23 august), cu precădere în sud se vor înregistra temperaturi maxime care vor atinge frecvent 35 de grade, iar izolat în jurul a 37 de grade, în special în Lunca Dunării.

Vremea se va menține călduroasă, iar disconfortul termic va continua să fie ridicat și pe parcursul zilelor de sâmbătă (24 august) și duminică (25 august).

 

PROGNOZĂ METEOROLOGICĂ SPECIALĂ PENTRU MUNICIPIUL BUCUREȘTI ÎN INTERVALUL 21-23 AUGUST 2019
Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși în cursul după-amiezelor pragul
critic de 80 de unităţi în special în centrul orașului. Cerul va fi mai mult senin, iar temperaturile maxime vor atinge 35…36 de grade.
Vremea se va menține călduroasă, iar disconfortul termic va continua să fie ridicat și pe parcursul zilelor de sâmbătă (24 august) și duminică (25 august).