ALERTĂ METEO. Urmează trei zile de caniculă în România. Indicele de confort termic va depăşi pragul critic

ANM anunţă zile de foc pentru sudul şi estul României. Meteorologii avertizează că îndeosebi vineri şi sâmbătă indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

RomaniaTV.net
06 aug. 2020, 06:01
ALERTĂ METEO. Urmează trei zile de caniculă în România. Indicele de confort termic va depăşi pragul critic
INFORMARE METEOROLOGICĂ. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, joi, o informare de caniculă valabilă joi, vineri şi sâmbătă în sudul şi estul ţării.

Interval de valabilitate: 06, 07 și 08 august;
Fenomene vizate: caniculă;
Zone afectate: sudul și estul teritoriului.
 
În regiunile sudice și estice vremea va fi caniculară și se vor înregistra temperaturi maxime de 34…37 degrade, iar vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze la rafală, în general, de 40…50 km/h. Îndeosebi vineri și sâmbătă, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități încea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei și local în Moldova și Oltenia.
 
 
Notă: Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii restrânse pragul critic de 80 de unități și în Câmpia de Vest, mai ales pe parcursul zilei de sâmbătă.
 
În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.
 
Vremea va fi caniculară, în Bucureşti, în următoarele trei zile, cu temperaturi maxime de 37 de grade Celsius şi disconfort termic accentuat, în condiţiile în care indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, conform prognozei speciale pentru Capitală emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Astfel, în perioada 6 august, ora 12:00 – 8 august, ora 20:00, vremea va fi caniculară în orele amiezii, iar vineri şi sâmbătă indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor situa între 35 şi 37 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 19 şi 21 de grade Celsius.

Cerul va fi variabil, mai mult senin pe parcursul zilei de joi. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări temporare după amiaza şi seara, când la rafală se vor atinge viteze, în general de 45 – 50 km/h.

ANM a emis o informare de caniculă pentru sudul şi estul ţării valabilă joi, vineri şi sâmbătă.