ALERTĂ METEO: Weekend cu ploi torenţiale, grindină şi temperaturi scăzute

ANM a emis o informare valabilă din această seară, de la ora 19:00, şi până sâmbătă, 18 septembrie, ora 10:00. Fenomene vizate sunt instabilitate atmosferică temporar accentuat şi intensificări ale vântului.

16 sept. 2021, 10:06
ALERTĂ METEO: Weekend cu ploi torenţiale, grindină şi temperaturi scăzute

ALERTĂ METEO: Vin două zile în care soarele se va arăta tot mai puţin pe cerul României, iar umbrela va deveni un accesoriu aproape la fel de important ca masca de protecţie. În intervalul 16 septembrie, ora 19:00 – 18 septembrie, ora 10:00, în vestul, centrul și nordul țării, precum și în zonele de munte vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse, descărcări electrice și izolat căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe alocuri,30…40 l/mp, îndeosebi la munte, anunţă ANM.

Temporar vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, cu viteze, în general, de 45…50 km/h, iar în zonamontană înaltă, de peste 70 km/h. Astfel de fenomene se vor semnala începând din după-amiaza zilei de vineri (17 septembrie) pe arii restrânse și în restul teritoriului, potrivit acelaiaşi surse.

Prognoza meteo 16 septembrie. Vremea se menţine caldă, temperaturile ating chiar și 32 de grade

ALERTĂ METEO şi pentru Bucureşti

Cerul va fi variabil, cu înnorări vineri (17 septembrie) spre seară și noaptea, când va crește probabilitatea pentruaverse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile minime vor fi de 15…17 grade,ușor mai scăzute în zona preorășenească. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade.Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații meteorologice, în funcţie deevoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

ALERTĂ METEO ANM

ANM-Avertizare-generala-T0-210916100031

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.
 

Prognoza meteo săptămâna 13.09.2021 – 20.09.2021
Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică mai accentuată în regiunile sud-vestice.Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice, dar mai ales în cele nord-vestice, iar în rest va fi în general deficitar.

Prognoza meteo 13 – 26 septembrie. Vreme caldă la începutul intervalului, dar spre finalul lunii se răceşte
Prognoza meteo săptămâna 20.09.2021 – 27.09.2021
Temperaturile medii ale aerului vor fi mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în cele nord-estice. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în jumătatea sudică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână.

Prognoza meteo săptămâna 27.09.2021 – 04.10.2021
Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va avea o tendință ușor deficitară în cea mai mare parte a țării.