Alertă mondială. Anunţul care dă fiori lumii în plină pandemie de coronavirus. Bombele ar putea fi detonate în orice noapte

Forţele armate iraniene au achiziţionat trei drone ce pot transporta bombe şi care au o rază de acţiune de 1.500 de kilometri.

19 apr. 2020, 10:10

Iranul se pregăteşte de război. Anunţul a fost făcut sâmbătă chiar de ministrul apărării al Iranului, Amir Hatami, la televiziunea naţională, informează Reuters.

Dronele pot monitoriza “mişcările inamicului de la o distanţă considerabilă” şi sunt capabile să execute misiuni de luptă, a precizat ministrul în timpul ceremoniei de livrare de la Teheran.

Atac cu rachete la o bază americană. Zece proiectile au fost lansate miercuri

Aparatele de zbor sunt echipate cu bombe şi rachete şi pot zbura la o altitudine de pâna la 13.716 metri, a precizat ministrul, fără a dezvălui denumirea noilor aparate de zbor, scrie Agerpres.

Tot cu o dronă a fost ucis generalul iranian Qassem Soleimani de armata SUA. Dronele au fost produse de industria militară iraniană cu concursul universităţilor autohtone, a mai spus Hatami.

Dronele sunt echipamente vitale în sistemul de supraveghere a frontierei iraniene, în mod special în apele teritoriale din Golf din jurul Strâmtorii Ormuz, prin care trece o cincime din producţia mondială de petrol.

Tensiunile dintre Iran şi SUA au atins nivelurile cele mai ridicate din ultimele decenii după ce SUA l-au ucis pe generalul iranian de rang înalt Qassem Soleimani în urma unui atac cu dronă întreprins pe 3 ianuarie, în Bagdad.

Incidentul a determinat Iranul să lanseze la câteva zile distanţă rachete spre baze militare din Irak, unde sunt staţionate trupe americane.