ALERTĂ MONDIALĂ. Două superputeri armate s-au bombardat noaptea trecută după un atentat cu 40 de morţi

India a efectuat marţi atacuri aeriene împotriva militanţilor pakistanezi, pe fondul unui atentat revendicat la începutul lunii februarie de mişcarea Jaish-e-Mohammad, în urma căruia au murit peste 40 de agenţi de poliţie din Kashmirul indian, relatează site-ul postului BBC.

RomaniaTV.net
26 feb. 2019, 07:27
ALERTĂ MONDIALĂ. Două superputeri armate s-au bombardat noaptea trecută după un atentat cu 40 de morţi

Ministrul indian de Externe, Vijay Gokhale, a declarat că atacurile au vizat ţinte din Balakot, însă nu este clar încă dacă au fost efectuate în Pakistan sau în regiunea Kashmir. Oficialul indian a mai informat că mai mulţi militanţi au fost ucişi.

Mişcarea reprezintă o escaladare a ostilităţilor între cele două state vecine.

Gokhale a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că India vizează mişcarea pakistaneză, Jaish-e-Mohammad, considerată teroristă de Islamabad.

Potrivit agenţiei Reuters, forţele armate pakistaneze au confirmat că India a efectuat atacuri aeriene, însă a adăugat că „infrastructura nu a fost afectată”.

Agenţia Naţională de Investigaţie (ANI) din India a anunţat luni că a identificat proprietarul maşinii folosite în atacul cu bombă asupra unui convoi militar comis în Kashmirul Indian.

Cel puţin 40 de agenţi ai poliţiei paramilitare au fost ucişi într-un atentat care a avut loc în Kashmirul Indian pe 14 februarie, acesta fiind cel mai sângeros atac comis asupra forţelor indiene în cei 30 de ani de insurgeţă din regiunea majaoritar musulmană.