ALERTĂ: O bucată de rachetă rusească a traversat cerul SUA

O "minge de foc" observată marţi seara de mai mulţi locuitori din trei state situate în vestul SUA era de fapt un fragment dintr-o rachetă lansată luni de Rusia, care reintra în atmosferă, relatează ABC News.

23 dec. 2015, 14:22
ALERTĂ: O bucată de rachetă rusească a traversat cerul SUA

Obiectul misterios arăta ca o „minge de foc”, care a străbătut cerul până s-a dezintegrat, putând fi observat de numeroşi locuitori din statele americane California, Arizona şi Nevada.

„M-am uitat în sus şi am văzut această lumină pe cer. Arăta aproape ca un foc de artificii, dar părea prea sus şi prea rapid pentru a fi un artificiu”, a declarat Armando Epifani, un locuitor din Berkeley.

După apariţia obiectului misterior, reţelele de socializare au fost pline de fotografii şi înregistrări video cu „mingea de foc”.

Marţi seara, Comandamentul Strategic al SUA a anunţat că obiectul misterios era de fapt un fragment dintr-o rachetă care reintra în atmosferă.

Julie Ziegenhorn, purtătoarea de cuvânt a Comandamentului Strategic al SUA, a precizat că este vorba despre un fragment dintr-o rachetă SL-4 lansată de Rusia luni, potrivit site-ului agenţiei Associated Press.