Alertă, o nouă suspiciune de îmbolnăvire cu coronavirus în România. Gazda l-a alungat pe bărbat din casă, vecinii au pornit o revoltă

Un pacient suspect de infectare cu coronavirus a fost internat sâmbătă seara la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu Mare.

16 feb. 2020, 05:51
Alertă, o nouă suspiciune de îmbolnăvire cu coronavirus în România. Gazda l-a alungat pe bărbat din casă, vecinii au pornit o revoltă

Bărbatul suspect de coronavirus este a sosit recent din Italia, unde a declarat că avut contact cu cetăţeni chinezi. Potrivit propriilor declaraţii, citate chinezii nu erau bolnavi, însă el prezintă simptomele specifice unei viroze, ceea ce nu înseamnă neapărat că ar fi purtătorul virusului mortal.

Totuşi, pentru a evita orice risc, medicii de la UPU Satu Mare au luat măsurile specifice de protecţie conform protocolului în asemenea cazuri şi au dispus transportarea şi izolarea sa la Secţia de Boli Contagioase a Spitalului Judeţean.

Citeşte şi Există şi miracole, povestea tânărului care s-a vindecat de coronavirus. Cum a evoluat boala, pas cu pas

Testele au arătat că bărbatul este sănătos, așa că medicii l-au trimis acasă și i-au recomandat să rămănă izolat la domiciliu o perioadă. Acolo însă alte probleme. Familia care l-a găzduit până acum nu a vrut să îl mai primească. Mai mult, vecinii au pornit o răscoală împotriva acestuia.

Speriat că va rămâne sub cerul liber, omul a sunat din nou la 112, iar o ambulanță a venit și l-a luat. Acum bărbatul este internat la Spitalul de Boli Contagioase din Satu Mare. Și familiei care l-a găzduit pe acesta i s-a recomandat să rămână izolată la domiciliu.