Există şi miracole, povestea tânărului care s-a vindecat de coronavirus. Cum a evoluat boala, pas cu pas

Un tânăr din Wuhan, care s-a infectat cu noul coronavirus, s-a vindecat după trei săptămâni de tratament. Acesta este unul dintre norocoșii supraviețuitori ai epidemiei care a ucis peste 1.500 de persoane, una dintre ele chiar în Europa.

15 feb. 2020, 15:20
Există şi miracole, povestea tânărului care s-a vindecat de coronavirus. Cum a evoluat boala, pas cu pas

Tiger Ye (n.r. – numele este fictiv, pentru protejarea sa), un student de 21 de ani, a simțit primele simptome pe 21 ianuarie. Era obosit, iar temperatura îi crescuse. A ajuns la miezul nopții la spitalul Tongji. „Eram speriat. Toți doctorii purtau haine de protecție, ceva ce nu mai văzusem până atunci„, spune tânărul, potrivit Time. Au urmat două săptămâni de teamă și disperare, timp în care Ye a încercat să confirme dacă suferă sau nu de coronavirus.

În noaptea respectivă, tânărul a reușit să procure medicamente de la un spital mai mic, apoi, pentru că simptomele sale nu erau severe, a fost trimis acasă și sfătuit să se izoleze. Primele patru zile au fost practic cele mai grele. „Aveam febră mare și dureri care îmi chinuiau fiecare bucățică a corpului”, spune tânărul. Ye s-a întors la spital cu o febră de 39 de grade Celsius, iar doctorii l-au pus pe perfuzii și i-au administrat Kaletra, o combinație de medicamente folosite pentru tratarea pacienților cu HIV, care dăduse rezultate rezonabile. Febra i-a scăzut la 37 de grade.

Citeşte şi Dispariţia misterioasă a doi jurnalişti care au făcut dezvăluiri la începutul epidemiei de coronavirus

Abia pe 29 ianuarie a primit confirmarea: contractase într-adevăr coronavirusul. Doctorul i-a administrat un medicament viral, Aluvia, și l-a trimis acasă, deoarece spitalul nu avea oricum destule paturi disponibile. Nouă zile mai târziu, un alt test a oferit rezultate negative, dar Ye nu se putea considera vindecat în totalitate. Experiența doctorilor arătase că unii pacienți considerați vindecați căzuseră din nou într-o stare critică, astfel că autoritățile au decis că tânărul trebuie băgat în carantină într-un hotel transformat în spital. La ușa acestui spital stau polițiști care împiedicau pacienții să plece.

Cinci zile mai târziu, Ye a fost în cele din urmă lăsat să plece acasă, vindecat.