Alertă pe Aeroportul Otopeni. Bărbat care călătorise în China, cu simptome de gripă, transportat de urgenţă la spitalul Matei Balş.

Alertă pe Aeroportul Otopeni, după ce un bărbat a acuzat că se simte rău. Potrivit autorităţilor, pasagerul, un tânăr israelian, călătorea pe ruta Telaviv-București. Pentru că în urmă cu câteva luni călătorise și în China, autorităţile au intrat în alertă. În momentul în care a aterizat avion, pasagerul a fost preluat de o ambulanță și dus la Spitalul Matei Balș pentru investigații. Autoritățile s-au grăbit să anunțe oficial că nu are coronavirus, doar pentru simplul motiv că a trecut prea mult timp de la momentul în care pacientul s-a aflat în China. Ceilalți 178 de pacienți, care s-au aflat cu el astăzi în avion, au fost lăsați să plece acasă.

RomaniaTV.net
25 ian. 2020, 14:45
Alertă pe Aeroportul Otopeni. Bărbat care călătorise în China, cu simptome de gripă, transportat de urgenţă la spitalul Matei Balş.
Bărbatul a ajuns la Bucureşti sâmbătă după-amiază cu o cursă Ryanair care venea de la Tel Aviv şi care, cu ceva timp în urmă, a călătorit în China. Respectivul pasager s-a plâns că nu se simte prea bine, iar comandantul aeronavei Ryanair de pe cursa cu indicativul FR2839 a luat legătura cu turnul de la Bucureşti, care a alarmat autorităţile sanitare din România şi personalul medical de pe Aeroportul Henri Coandă. Aceştia din urmă au pregătit o ambulanţă pentru preluarea rapidă a pacientului, iar întreg cazul este în atenţia Insitutului Naţional de Sănătate Publică.
 
Bărbatul a fost preluat de un echipaj medical şi transportat la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti.

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a exclus posibilitatea îmbolnăvirii provocate de coronavirus, precizând că acesta a călătorit în China în urmă cu trei luni, când nu exista niciun caz de infectare.

”Probabil trebuie investigat şi trarat ca atare, dar pentru altă afecţiune decât cea provocată de coronavirus. (…) Nu este vorba despre infecţia cu coronavirus”, a subliniat Rafila.

Virusul din China se extinde şi face noi victime

Coronavirusul se răspândeşte în China şi în mai multe ţări din regiune. 41 de persoane au murit din cauza virusului în China şi peste 40 de milioane de persoane sunt blocate pentru măsuri antiepidemice, transmite AFP. 

În străinătate, al doilea caz de coronavirus a fost confirmat în Statele Unite şi trei cazuri au fost confirmate şi spitalizate sâmbătă în Franţa. Un mare număr de festivităţi prevăzute pentru Anul Nou Chinezesc au fost anulate ca o măsură a autorităţilor în încercarea de a împiedica răspândirea coronavirusului.

Coronavirusul apărut în decembrie într-o piaţă agroalimentară din Wuhan, un oraş din centrul Chinei, a făcut 41 de morţi în ţară, iar numărul persoanelor contaminate a crescut la 1.287, au precizat sâmbătă autorităţile locale.

În străinătate, al doilea caz de coronavirus a fost confirmat în Statele Unite şi trei cazuri au fost confirmate şi spitalizate sâmbătă în Franţa, primele din Europa, potrivit Agerpres.