Alertă pe Marea Mediterană. Militari români de pe Fregata „Regina Maria”, infectaţi cu COVID. Misiunea NATO se închieie prematur

Misiunea NATO la care participa fregata "Regina Maria" se încheie prematur, după ce mai mulţi militari care se aflau la bordul navei au fost infectaţi cu noul coronavirus.

RomaniaTV.net
10 nov. 2020, 13:34
Alertă pe Marea Mediterană. Militari români de pe Fregata „Regina Maria”, infectaţi cu COVID. Misiunea NATO se închieie prematur

Fregata se afla din data de 27 octombrie, la o misiune de monitorizare a traficului naval din estul Mediteranei, în cadrul grupării navale permanente NATO SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group). Rezultatele testelor primite marți au confirmat că un procent semnificativ de militari sunt infectați cu noul coronavirus.

Astfel, la nivelul conducerii Forțelor Navale Române, a fost luată decizia de încheiere a participării fregatei la misiunile NATO din Marea Mediterana și întoarcerea în țară, în scurt timp.

„Situația medicală a debutat sâmbătă, 7 noiembrie, în timp ce nava se afla pe mare, în proximitatea portului Aksaz, din sudul Turciei, când doi militari de la bord au prezentat o stare de sănătate moderat alterată, cu simptome specifice îmbolnăvirii cu COVID-19. Medicul de la bord a aplicat imediat procedurile operaționale standard pentru astfel de situații, cei doi militari, un soldat profesionist și un maistru militar, fiind izolați și primind îngrijirile medicale specifice. Ulterior, aceștia au fost repatriați, în cursul zilei de 8 noiembrie, din teatrul de operații maritim cu o aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române. Ei au fost internați în facilitățile medicale ale MApN – unul fiind confirmat pozitiv la testarea COVID-19 și internat în Spitalul Medical Mobil ROL 2, de la Otopeni, iar celălalt, cu rezultat negativ la testarea pentru infecția cu SARS CoV-2, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central din București”, se arată în comunicatul MApN.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 10 noiembrie 2020. Cifre îngrijorătoare înaintea prelungirii stării de alertă


loading...