Alertă pe șosele! Un autocar cu 30 de copii a izbucnit în flăcări. ISU a intervenit de urgență pentru a salva minorii

În dimineața aceasta, pompierii au intervenit de urgență în urma unui incendiu izbucnit la un autocar care transporta 30 de elevi pe o șosea din Caraș-Severin. Potrivit informațiilor preliminare, vehiculul s-a aprins în timp ce se deplasa pe DN57, în localitatea Moldova Nouă.

02 apr. 2024, 12:17
Alertă pe șosele! Un autocar cu 30 de copii a izbucnit în flăcări. ISU a intervenit de urgență pentru a salva minorii
Alertă pe șosele! Un autocar cu 30 de copii a izbucnit în flăcări. ISU a intervenit de urgență pentru a salva minorii

Un autocar cu 30 de copii a izbucnit în flăcări. Cei 30 de elevi se aflau la doar câteva sute de metri distanță de destinație, în localitatea Moldova Nouă, venind din comuna Sichevița din Caraș Severin. Șoferul a observat în timp ce conducea că autocarul a început să dea semne că ar lua foc, a oprit imediat și a evacuat rapid copiii, care au reușit să se îndepărteze la timp de vehiculul aflat în flăcări. Rafalele de vânt au alimentat focul, complicând intervenția pompierilor.

Incidentul a avut loc în apropierea localității Moldova Nouă, pe DN57. Pompierii au fost nevoiți să intervină cu mai multe autospeciale, dar condițiile meteo nefavorabile au dificultat lichidarea incendiului. Cercetările preliminare indică o defecțiune la compartimentul motor drept posibilă cauză a incendiului. Autoritățile continuă investigațiile, iar detalii suplimentare vor fi comunicate odată ce ancheta va fi finalizată.

În timpul intervenției, traficul pe DN57 în Moldova Nouă a fost complet blocat, dar în prezent circulația se desfășoară normal în ambele direcții.

Citește și: Accident grav. Cel puţin 5 oameni au murit după ce un autocar s-a răsturnat pe autostradă. Plan Roşu de Intervenţie şi la Constanţa

„În această dimineață, pompierii cărășeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autocar care transporta elevi, în localitatea Moldova Nouă. Până la sosirea pompierilor, din interiorul autocarului s-au autoevacuat, în siguranță, aproximativ 30 de elevi. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Secției Moldova Nouă, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. Sosiți la locul intervenției, pompierii au constatat faptul că autocarul a fost cuprins în totalitate de flăcari. Cel mai probabil, incendiul a fost cauzat de un scurtcircuit electric, produs la compartimentul motor al autovehicului”, a transmis ISU Caraş-Severin.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

„Astăzi, la ora 07.42, polițiști de la Poliția Orașului Moldova Nouă au fost sesizați despre faptul că un autobuz care transporta elevi a luat foc. Din primele cercetări s-a stabilit că la intersecția străzilor Constantin Daicoviciu și Nicolae Titulescu din Moldova Nouă, ar fi izbucnit un incendiu la compartimentul motor al unui autobuz care transporta elevi pe direcția Berzasca Moldova Nouă. Toți cei 30 de elevi au coborât din autobuz fără a exista victime omenești. Incendiul a fost lichidat de pompieri. Din verificări s-a stabilit că autobuzul avea inspecția tehnică periodică valabilă. În acest caz cercetările continuă pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere din culpă”, se arată în comunicatul polițiștilor.

Citește și: Un autocar în care se aflau şapte persoane a căzut într-un șanț pe marginea DN5, în Giurgiu. Șoferul și pasagerii au rămas blocați