ALERTĂ ROŞIE în India, înainte de sosirea ciclonului Phailin. 440.000 de persoane au fost evacuate

Serviciile meteorologice indiene au declanşat, sâmbătă, alertă roşie înainte de apropierea ciclonului Phailin, care se îndreaptă spre coastele orientale ale ţării, informează AFP. Aproximativ 440.000 de persoane au fost evacuate din două state de pe coasta de est a Indiei.

12 oct. 2013, 06:34
ALERTĂ ROŞIE în India, înainte de sosirea ciclonului Phailin. 440.000 de persoane au fost evacuate

Meteorologii au atenţionat, vineri, în legătură cu urmările posibil devastatoare ale ciclonului. Intensitatea sa „este de aşteptat să se accentueze, cu rafale de vânt de până la 205 sau 215 km/oră„, au indicat serviciile meteorologice indiene, care au avertizat în legătură cu posibile distrugeri de locuinţe, culturi agricole şi de reţele electrice, potrivit Agerpres.

Ciclonul este aşteptat să se abată sâmbătă seara asupra Orissa şi Andhra Pradesh, două state sărace din partea orientală a Indiei, şi va fi însoţit de ploi abundente şi de valuri pe mare ce ar putea atinge trei metri.

Aproximativ 440.000 de persoane au fost evacuate, potrivit unei surse oficiale.

Autorităţile indiene se tem că intemperiile vor fi mai puternice decât cele care au lovit Orissa în 1999, când trecerea unui ciclon s-a soldat cu 15.000 de morţi.

Armata a fost plasată în stare de alertă în cele două state menţionate. Elicoptere cu ajutoare alimentare sunt pregătite să fie trimise în zona care va fi lovită de ciclon.