Alertă. Schimb de focuri de armă la frontiera intercoreeană după apariţia lui Kim Jong Un în public

Coreea de Nord a tras, duminică, mai multe focuri de armă către Coreea de Sud, la nivelul zonei demilitarizate, care divizează peninsula, antrenând o ripostă a armatei sud-coreene.

RomaniaTV.net
03 mai 2020, 05:00
Alertă. Schimb de focuri de armă la frontiera intercoreeană după apariţia lui Kim Jong Un în public

Focurile de armă dinspre Coreea de Nord au fost auzite la ora locală 7.41 şi au fost îndreptate către un punct de frontieră sud coreean, au anunţat oficiali din Coreea de Sud, citaţi de AFP.

Nu s-au înregistrat victime, iar sud-coreenii au ripostat „cu două serii de tiruri şi un mesaj de avertizare”.

Focurile de armă vind după ce Kim Jong un a reapărut în public. Preşedintele SUA Donald Trump a comentat, într-o postare pe Twitter, faptul că liderul nord-coreean Kim Jong Un a reapărut în public după o absenţă de 20 de zile care a generat speculaţii legate de starea sa de sănătate. ”Eu, unul, sunt bucuros să văd că s-a întors şi că este bine”, a scris Trump, distribuind imagini de la evenimentul public la care şi-a făcut apariţia liderul de la Phenian.

Kim Jong-un a avut prima apariţie publică după 20 de zile. Presa de stat din Coreea de Nord a făcut anunţul FOTO 

Liderul nord-coreean Kim Jong Un şi-a reluat programul public, conform agenţiei oficiale de presă de la Phenian, care relatează că acesta a participat la inaugurarea unei fabrici de îngrăşăminte chimice, la nord de capitală, în condiţiile în care nu a mai fost văzut din 11 aprilie, conform Reuters.

KCNA a transmis că Kim Jong Un a tăiat panglica inaugurală în cadrul unei ceremonii care a avut loc vineri şi că toţi cei prezenţi la eveniment ”au izbucnit în urale furtunoase” pentru liderul suprem.

Liderul nord-coreean şi-a exprimat satisfacţia în legătură cu linia de producţie a fabricii de îngrăşăminte, afirmând că aceasta are o contribuţie semnificativă la progresul industriei chimice a ţării şi la producerea de alimente, conform KCNA, citată de Reuters.

Kim Jong Un a fost însoţit de mai mulţi oficial de rang înalt, inclusiv de sora sa mai mică Kim Yo Jong.

Preşedintele SUA Donald Trump a declarat după anunţul agenţiei de presă nord-coreene, că va avea ceva de spus despre liderul de la Phenian la momentul potrivit, precizează Reuters.

Au existat speculaţii cu privire la starea de sănătate a lui Kim Jong Un după ce a lipsit de la ceremoniile organizate în 15 aprilie pentru celebrarea bunicului său Kim Il Sung, o sărbătoare foarte importantă în Coreea de Nord, când de obicei liderul de la Phenian vizitează mausoleul în care acesta se află.