Alertă terestră şi maritimă în Taiwan! Taifunul Megi se îndreaptă spre insulă

Taiwanul se află în alertă terestră și maritimă în fața apropierii taifunului Megi, care se îndreaptă spre insulă cu o viteză de 21 de kilometri pe oră și însoțit de vânturi de 180 kilometri pe oră, a informat luni Serviciul Meteorologic Central al insulei, citat de EFE.

26 sept. 2016, 06:01
Alertă terestră şi maritimă în Taiwan! Taifunul Megi se îndreaptă spre insulă

În cursul zilei de marți, Megi va lovi insula cu vânturi de până la 54 de kilometri pe oră și se așteaptă ca prima localitate afectată să fie Hualian, în est, și să străbată apoi insula de la est la vest, potrivit serviciului meteo insular.

Megi aduce rafale susținute de vânturi de 144 până la 180 de kilometri pe oră și va afecta luni și marți întreaga insulă, unde sunt așteptate de asemenea precipitații abundente, potrivit serviciilor meteo taiwaneze.

Guvernul taiwanez a luat măsuri preventive prin activarea Centrului de Răspuns la Urgențe și mobilizarea armatei, precum și evacuarea persoanelor care locuiesc în zonele cu pericol de inundație.

Insula a fost afectată recent de ravagiile taifunului Malakas și ale super-taifunul Meranti, care a provocat moartea unei persoane și zeci de de răniți, reamintește EFE.