ALERTĂ TERORISTĂ în Europa! ISIS pregăteşte atacuri „ENORME şi SPECTACULOASE”

Gruparea Statul Islamic (SI) are ambiţia să comită "atacuri enorme şi spectaculoase", în contextul în care jihadiştii îşi extind ţintele şi vizează modul de viaţă occidental, avertizează comandantul unităţii de luptă împotriva terorismului din cadrul Scotland Yard, relatează AP în pagina electronică.

RomaniaTV.net
07 mart. 2016, 17:36
ALERTĂ TERORISTĂ în Europa! ISIS pregăteşte atacuri „ENORME şi SPECTACULOASE”

Statul Islamic – care viza iniţial ţinte militare şi din cadrul poliţiei – plănuieşte acum să-şi extindă acţiunile la noi obiective, a declarat luni pentru presă comisarul adjunct Mark Rowley din cadrul Poliţiei Metropolitane.

„Avem de-a face cu o grupare teroristă care are ambiţii mari (să comită) atacuri spectaculoase, nu doar de tipul celor pe care le-am dejucat până în prezent”, a avertizat el.

Rowley a subliniat schimbările prin care a trecut ISIS; gruparea , după ce s-a folosit în mare parte de propagandă pentru a radicaliza oameni care să acţioneze în numele ei, „încearcă să plănuiască atacuri mai mari”, a apreciat directorul Specialist Operations.

Gruparea încearcă să aducă jihadişti antrenaţi în Siria – în nordul Europei – cu scopul de a comite atacuri, a avertizat comisarul adjunct din cadrul Scotland Yard.

Anunţul oficialului Scotland Yard vine după ce săptămâna trecută, Washingtonul a actualizat alerta globală antiteroristă şi a indicat prezenţa militanţilor Statului Islamic în Europa, atrăgând atenţia asupra faptului că Bătrânul Continent este foarte vulnerabil în faţa atacurilor islamiştilor.