Alertă. Un nou focar de pestă porcină africană în România, după descoperirea unui mistreţ mort

Publicat: Luni, 29 Aprilie 2019 11:10 // Actualizat: Luni, 29 Aprilie 2019 11:10 // Sursa: romaniatv.net

Alertă în România în a doua zi de Paşte, după ce a fost descoperit un nou focar de pestă porcină, de această dată în Moldova, în judeţul Botoşani. Un mistreţ mort avea virusul PPA, lucru confirmat de analizele de laborator.

Un nou caz de pestă porcină africană (PPA) a fost confirmat în judeţul Botoşani la un porc mistreţ găsit mort pe raza comunei Cordăreni, a declarat, luni, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Minodora Vasiliu.

Potrivit sursei citate, existenţa virusului PPA a fost confirmată în urma analizelor de laborator.

Autorităţile sanitar-veterinare din judeţul Botoşani au convocat pentru ora 13.00 Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă pentru a stabili un nou plan de măsuri de prevenire a extinderii bolii.

Anterioarele focare de PPA au fost înregistrate în comunele Pomârla şi Hudeşti.

De la începutul anului, la nivelul Botoşaniului au fost identificaţi 39 de porci mistreţi morţi, dintre care 26 erau infestaţi cu PPA. De asemenea, tot de la începutul anului au fost împuşcaţi 439 de porci mistreţi, iar dintre aceştia doar patru au fost testaţi pozitiv.

În ceea ce priveşte porcul domestic, din ianuarie şi până în prezent, au fost înregistrate 42 mortalităţi, din care doar patru cazuri au fost pozitive, în două exploataţii din comuna Pomârla.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Botoşani focar mistreţ pesa porcina africana
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8378
RON
05 Jul
noapte 22 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H