Alerte meteo de tip nowcasting de vijelii. Vezi zonele vizate de avertizări

Meteorologii au emis noi alerte cod galben de tip nowcasting pentru mai multe judeţe.

RomaniaTV.net
26 iun. 2018, 11:03
Alerte meteo de tip nowcasting de vijelii. Vezi zonele vizate de avertizări

COD GALBEN, valabil de la ora 14:00 până la ora 17:00

Județul Constanta;
Județul Tulcea;

Se vor semnala intensificări ale vântului, cu rafale ce vor depăși, local, 55 km/h.

 

Vă reamintim că meteorologii ANM au emis avertizări cod portocaliu şi cod galben de ploi abundente şi vânt puternic pentru mai bine de jumătate de tară. Începând din a doua parte a nopții de marți spre miercuri, ploile vor cădea în majoritatea regiunilor, mult mai însemnate cantitativ în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, sudul și estul Transilvaniei. De miercuri dimineaţă, în nouă judeţe din centrul ţării va ploua abundent şi se vor acumula cantităţi de până la 70l/mp.

 

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

Interval de valabilitate: 27 iunie, ora 03 – 27 iunie ora 23;
Fenomene vizate: cantități de apă însemnate și manifestări de instabilitate atmosferică;

Începând din a doua parte a nopții de marți spre miercuri (26/27 iunie) aria ploilor se va extinde treptat dinspre sudul teritoriului și va cuprinde majoritatea regiunilor, iar în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, sudul și estul Transilvaniei cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.
Îndeosebi în estul și sud-estul țării vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină. 

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 27 iunie, ora 09 – 27 iunie ora 23;
Fenomene vizate: ploi abundente;

În județele Prahova, Buzău, Vrancea, Covasna și în zona de deal și de munte a județelor Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Bacău și Brașov va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40…50 l/mp și pe arii restrânse 60…70 l/mp.

Notă: Va continua să plouă în majoritatea regiunilor până sâmbătă (30 iunie), temporar însemnat cantitativ, îndeosebi în regiunile extracarpatice și la munte.


loading...