Alerte meteo. Ploi şi inundaţii în următoarele ore

Publicat: Joi, 02 Iulie 2020 19:26 // Actualizat: Joi, 02 Iulie 2020 19:26 // Sursa: romaniatv.net

ANM şi Insitutul Naţional de Hiudrologie au emis mai mult avertizări de furtuni şi inundaţii. 

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis joi o avertizare Cod portocaliu de inundaţii pentru râuri din bazinul hidrografic Bistra, valabilă până la ora 24:00, şi o atenţionare Cod galben pentru râuri din bazinul Arieş, valabilă până vineri la ora 7:00.

Astfel, ca urmare a precipitaţiilor lichide înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de inundaţie pe râurile din bazinul hidrografic Bistra (afluent al râului Timiş), judeţul Caraş-Severin.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Bistra - bazin amonte S.H. Bucova, Bistra Mărului - bazin superior.

De asemenea, sunt posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie pe râurile din bazinul hidrografic Arieş - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, judeţele Alba şi Cluj.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic al râului Iara.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ANM cod galben cod roşu INMH prognmoza mezteo
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8375
RON
09 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H