Alerte meteo. Ploi şi inundaţii în următoarele ore

ANM şi Insitutul Naţional de Hiudrologie au emis mai mult avertizări de furtuni şi inundaţii. 

RomaniaTV.net
02 iul. 2020, 16:26
Alerte meteo. Ploi şi inundaţii în următoarele ore

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis joi o avertizare Cod portocaliu de inundaţii pentru râuri din bazinul hidrografic Bistra, valabilă până la ora 24:00, şi o atenţionare Cod galben pentru râuri din bazinul Arieş, valabilă până vineri la ora 7:00.

Astfel, ca urmare a precipitaţiilor lichide înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de inundaţie pe râurile din bazinul hidrografic Bistra (afluent al râului Timiş), judeţul Caraş-Severin.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Bistra – bazin amonte S.H. Bucova, Bistra Mărului – bazin superior.

De asemenea, sunt posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie pe râurile din bazinul hidrografic Arieş – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, judeţele Alba şi Cluj.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic al râului Iara.