Aleşii cer bani pentru biserici. „Eu sunt în relaţii bune cu Divinitatea, urmăriţi-mi cariera”

Parlamentarii au depus nu mai puţin de 1.640 de amendamente care vizează bisericile la bugetul pentru anul viitor, notează  gandul.info. Cele mai multe propuneri au venit din partea PNL şi PSD, care au semnat la pachet zeci de cereri pentru direcţionarea fondurilor către parohiile din teritoriu.

RomaniaTV.net
07 dec. 2011, 09:05
Aleşii cer bani pentru biserici. „Eu sunt în relaţii bune cu Divinitatea, urmăriţi-mi cariera”

„Când vine vorba de Biserică, parlamentarii se dovedesc a fi largi la pungă. (…) Practic, două din zece amendamente depuse la bugetul pentru anul viitor au avut în vedere bisericile. Parlamentarii susţin că au acţionat la cererea comunităţilor locale, a cetăţenilor, dar şi a feţelor bisericeşti, iar unii dintre ei nu se feresc să spună că «relaţia cu divinitatea» i-a ajutat în cariera politică şi tot cu ajutorul lui Dumnezeu vor reuşi să scoată banii de la Boc”, notează gandul.info.

„Mie îmi place Malraux”, spune senatorul UNPR Liviu Câmpanu, amintindu-şi unul dintre citatele sale preferate: „Secolul XXI va fi religios sau nu va fi deloc”.

„Sunt credincios. Mă duc la biserică cel puţin o dată pe lună şi măcar o dată la trei luni merg la mănăstire”, precizează Câmpanu, enumerând investiţiile pe care şi le doreşte: repararea acoperişurilor bisericilor din satele botoşănene Darabani şi Ivancăuţi şi împrejmuirea Mănăstirii din Păltiniş. În total, 800.000 de lei pe care îi solicită din fondurile guvernului.

Senatorul PSD, Cosmin Nicula, crede că divinitatea îl va ajuta să treacă amendamentele depuse.

„Eu sunt în relaţii bune cu Divinitatea, urmăriţi-mi cariera politică. Divinitatea poate mă va ajuta să trec şi aceste amendamente. Am depus amendamente pentru toate bisericile din Hunedoara, nu doar pentru cele din colegiul meu”, a declarat Nicula.

Problemele de sănătate l-au făcut pe deputatul liberal Marin Almăjanu să vadă cu alţi ochi relaţia cu biserica.

„Sunt credincios, am trecut prin greutăţi legate de sănătate şi m-am apropiat mai mult de credinţă, am ţinut şi post”, a explicat deputatul PNL. El a adăugat totuşi că nu crede că aceste amendamente vor trece.

Liberalul Titi Holban a depus aceleaşi amendamente şi anii trecuţi fără mare succes. „Aceste amendamente mi le-au cerut oamenii, au venit preoţii din localităţile respective la mine. (…) Numărul de amendamente ţine de necesităţile care sunt, eu am depus pentru bisericile din tot judeţul Buzău, din 89 de comune, iar într-o comună sunt 2, 3, 4 biserici”, a povestit istoria amendamentelor sale deputatul PNL.

Nici senatorul PSD Elena Mitrea nu se aşteaptă ca amendamentale sale să aibă succes. „Am un amendament pentru biserici, dar nu este ceva politic. (…) Este un exerciţiu pe care trebuie să-l facem”, a precizat senatorul Mitrea.

Senatorul PSD Trifon Belancurecu susţine că a depus amendamente pentru sprijinirea Bisericii Ortodoxe în lupta cu sectele. „Amendamentele mele vizează şi domenii precum educaţia şi cultura, nu le-am făcut de papară, ci cu bună intenţie. Judeţul Tulcea şi spaţiul nord-dobrogean a avut de suferit în anii 90 sub aspectul investiţiilor pentru Biserica Ortodoxă. A fost o invazie a diverselor curente, secte, care au încercat să profite de o anumită stare de lucruri în zonă. O întărire a Bisericii Ortodoxe în zonă este binevenită”, a subliniat senatorul PSD.