Alexa, boxa smart de la Amazon, a înregistrat discuţia dintre doi soţi şi a transmis-o cunoştinţelor acestora

Publicat: Duminică, 27 Mai 2018 14:36 // Actualizat: Duminică, 27 Mai 2018 14:36 // Sursa: romaniatv.net

Amazon recunoaşte că Alexa - boxa smart utilizată ca asistent personal - a înregistrat o discuţie privată avută între doi soţi din statul Oregon, pe care ulterior a trimis-o cunoştinţelor acestora, relatează Bloomberg, potrivit Mediafax.

Foto: gettecla.com

Compania de tehnologie a menţionat că cei doi soţi au primit un telefon de la o cunoştinţă, unul dintre angajaţii soţului, spunându-i să-şi deconecteze dispozitivul Alexa deoarece este atacat cibernetic.

Cuplul a folosit dispozitivul Amazon activat prin voce, în toată casa, pentru a controla căldura, luminile şi securitatea, potrivit ştirilor KIRO 7.

Amazon a explicat seria de evenimente care au declanşat episodul într-o declaraţie trimisă prin e-mail. Asistentul personal Alexa s-a activat după ce a receptat un cuvânt în conversaţia cuplului, care a sunat similar cuvântului „Alexa" - declanşatorul obişnuit de a începe înregistrarea.

Vorbitorul a auzit ulterior mesajul „trimite mesaj" în timpul conversaţiei, moment în care dispozitivul a întrebat: „Cui?" Cei doi soţi au continuat să vorbească în fundal, iar sistemul Echo a interpretat o parte din convorbire pentru a identifica un nume în lista de contacte a cuplului. Alexa a întrebat apoi cu voce tare dacă doreau să trimită un mesaj acelei persoane de contact şi au auzit „correct" în mai multe conversaţii de pe fundal.

Amazon a precizat că situaţia a fost una foarte rară şi evaluează situaţia pentru ca astfel de situaţii să nu se mai întâmple.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
alexa Amazon aplicatia alexa amazon boxa smart alexa dispozitivul alexa
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7249
RON
19 Jun
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H