Alexandra Ivanov putea fi salvată dacă în spital i s-ar fi făcut o analiză banală. Fătul era mort în ea de câteva zile. Detalii șocante din raportul IML

Alexandra Ivanov avea 25 de ani, trei copii, un soț iubitor și o viață înainte. A murit anul trecut în august în Secția de Obstetrică și Ginecologie a Spitalului Județean „Mavromati”, din Botoșani. Raportul de necropsie oferă se pare răspunsurile necesare care elucidează moartea tinerei Alexandra Ivanov.

22 feb. 2024, 12:23
Alexandra Ivanov putea fi salvată dacă în spital i s-ar fi făcut o analiză banală. Fătul era mort în ea de câteva zile. Detalii șocante din raportul IML

Dezvăluiri șocante în cazul Alexandrei Ivanov, tânăra din Botoșani însărcinată în trei luni, care a murit pe patul de spital după opt ore de chinuri groaznice. Un specialist, pe baza necropsiei, a concluzionat că „starea septică generală și decesul” tinerei de 25 de ani au fost provocate de „procesele de putrefacție intra-uterină”, scrie botosaneanul.ro.

„Concluzia generală este că raportul de necropsie susține teza inițială (…) respectiv de sarcină oprită în evoluție de 48-96 ore lipsită de intervenție, fără tratament antibiotic, fără chiuretaj, cu rezultatul de trombembolism pulmonar și edem pulmonar care au condus la decesul pacientei”, a spus specialistul.

Ancheta Poliției a scos la iveală că deși Alexandrei Ivanov nu i s-au făcut analizele bacteriologice. Laborantele spun că nu au primit probele, asistentele că „nu s-a reușit recoltarea până la deces”, iar medicul de gardă se apără spunând că ar fi dat indicație.

„Categoric putea fi salvată” dacă i s-ar fi făcut o balană hemoleucogramă, concluzionează un reputat medic ieșean.

Citește și: Lacrimi de durere în fața Maternității din Botoșani, după moartea tinerei în vârstă de 25 de ani: „Și eu sunt Alexandra!”

Legiștii au stabilit că fătul Alexandrei era mort de câteva zile și intrase în putrefacție.

„Nu există semne de sarcină normală, sarcina fiind oprită în evoluție cu produs de concepție decedat de ceva zile. Mențiunile că semnele de putrefacție sunt mai avansate decât vârsta morții (Alexandrei – n.r.) înseamnă că procesele de putrefacție intra-uterină au provocat starea septică generală și decesul în lipsa acțiunii medicale, lucru care a dus la o accentuare a vitezei de putrefacție a cadavrului postmortem”.