Ea este Alexandra, gravida de 25 de ani care a murit într-un spital din Botoșani. „Criminalilor, o să răspundeți pentru nepăsarea voastră”

Alexandra avea 25 de ani, trei copii, un soț iubitor și o viață înainte. Însă, destinul i-a fost frânt vineri, după ce a murit la Secția de Obstetrică și Ginecologie a Spitalului Județean „Mavromati”, din Botoșani.

18 aug. 2023, 19:45
Ea este Alexandra, gravida de 25 de ani care a murit într-un spital din Botoșani. „Criminalilor, o să răspundeți pentru nepăsarea voastră”
Ea este Alexandra, gravida de 25 de ani care a murit într-un spital din Botoșani.

Ea este Alexandra, gravida de 25 de ani care a murit într-un spital din Botoșani. Tânăra era mama a trei copii și era însărcinată în luna a treia, cu al patrulea.

Citește și Tragedia de pe Valea Oltului. Mama moartă cu bebeluşul în braţe se împărtăşise la biserică fix cu o zi înainte de accident

Ea este Alexandra, gravida de 25 de ani care a murit într-un spital din Botoșani

La un moment dat, Alexandra a început să se simtă rău, iar soțul său a decis să o ducă la spital, unde din păcate, murit la Secția de Obstetrică și Ginecologie a Spitalului Județean „Mavromati”, în urma unui avort spontan, spun medicii.

Vestea morții a căzut ca un trăsnet peste familia Alexandrei care îi acuză pe medici de nepăsare.

„Criminalilor, o să răspundeți pentru nepăsarea voastră. În loc să se ocupe de pacienți preferă să doarmă și să le zică să aștepte până mâine când vine medicul lor”, a transmis fratele Alexandrei.

Cu toate acestea, cadrele medicale de la Maternitatea din Botoșani spun că Alexandra se afla la a cincea sarcină, cu trei nașteri naturale și un avort spontan în antecedente, cu amenoree de 13 săptămâni și sarcină oprită din evoluție.

„S-au efectuat investigații de laborator și paraclinice, conform protocolului în vigoare.

Nu s-au impus evacuarea sarcinii în cursul nopții, deoarece sângerarea genitală externă a fost foarte redusă, colul uterin închis, fără semn de avort în evoluție”, a declarat Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Botoșani.

Medicii botoșăneni spun că vineri dimineață, la ora 07:30,  Alexandra a prezentat o degradare bruscă a stării de sănătate cu dispnee severă, sângerare abundentă la nivelul căilor aeriene superioare și din acest motiv a fost transferată la Secția ATI, unde s-a instituit manevre complexe de reanimare.

Din păcate, în ciuda tuturor eforturilor depuse de medici, Alexandra a intrat în stop cardiorespirator, iar la ora 08:20.

„Examenul necropsic va stabili cauza decesului”, a mai spus Ioan Asaftei.

Acum, acest caz a ajuns în atenția polițiștilor care au deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate cum anume a murit Alexandra.

„Se efectuează cercetări pentru infracțiunea de ucidere de culpă”, a declarat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean.

În urma acestei tragedii, trei copii, o fetiță de șase ani și doi băieței de patru, respectiv un an, au rămas orfani de mamă.

Citește și Mama băiatului sfâșiat de câini la Botoșani, dezvăluiri șocante: „S-a speriat, săracul. Lătrau câinii… L-au târât”