Alexandra Ungureanu suferă de o boală teribilă care o împiedică să aibă copii: „Sunt momente în care sunt îngenuncheată de durere”

Alexandra Ungureanu a fost invitată în cadrul emisiunii „Follow us!”, moderată de Teo Trandafir și Ilinca Vandici, cărora le-a povestit despre afecțiunea cu care se confruntă.

27 mart. 2024, 12:48
Alexandra Ungureanu suferă de o boală teribilă care o împiedică să aibă copii: „Sunt momente în care sunt îngenuncheată de durere”

Alexandra Ungureanu se confruntă de câțiva ani cu o afecțiune destul de rară, despre care artista nu a avut însă curaj să povestească de la bun început.

Alexandra Ungureanu, fosta concurentă de la „Bravo ai stil! Celebrities”, a dezvăluit că suferă de endrometrioză, o boală inflamatorie care îi dă mari bătăi de cap, însă, pe care, încearcă să o țină sub control prin diverse metode.

„E un diagnostic pus în urmă cu cinci ani, dar care a fost sub observație cu câțiva ani înainte, nu e un diagnostic care se pune foarte ușor, pentru că e o afecțiune despre care nu se știu încă atât de multe, are multe mistere. Noi, cele care știm exact ce înseamnă ne îngrozim, pentru că sunt fel de fel de stadii ale bolii. Eu sunt norocoasă să nu am o formă foarte complicată, deși au fost momente foarte rele.”, a declarat Alexandra Ungureanu, în cadrul emisiunii Follow us!, de pe Kanal D.

Alexandra Ungureanu dezvăluie regimul alimentar care o ajută să aibă o siluetă de invidiat. Ce este dieta scandinavă

Această afecțiune poate fi regăsită în diferite stadii de evoluție, spune Alexandra Ungureanu, care mărturisește că în cazul ei evoluția nu este una atât de mare. Cu toate acestea, vedeta spune că are adesea niște dureri greu de suportat, care au prins-o de multe ori și pe scenă.

„E o boală inflamatorie sistemică, pentru că afectează orice organ. Vine cu mai multe simptome, la mine sunt momente în care sunt îngenuncheată de durere și de multe ori a fost problematică inclusiv prezența mea pe scenă, doar că intervine și adrenalina și mă adun. Durerea e prezentă, e definitorie, sunt femei care trec zilnic printr-un calvar.”, a continuat artista.

De-a lungul timpului, extrem de multe persoane au fost curioase să afle care este motivul pentru care aceasta nu a devenit mamă până la vârsta de 42 de ani și se pare că această afecțiune este una dintre cauze, dezvăluie acum artista. De asemenea, Alexandra Ungureanu spune că și-a schimbat radical și stilul de viață, care în anumite proporții a ajutat-o.

Citeşte şi: Andreea Mantea a întrerupt tratamentul pentru boala cumplită de care suferă de mai mulţi ani. „Cred în divinitate!”

„Eu am constatat că se poate opri evoluția sa. Am început să țin un regim, iau suplimente, eu am și o anemie care are legătură cu această afecțiune, dar și dureri digestive. A existat un punct până la care nu mi-am pus problema (n.r. faptul că din cauza acestei boli nu poate avea copii), până când mi-am dorit, dar este foarte greu, cu toate analizele făcute. Nu sunt pregătită încă pentru fertilizarea in vitro, știu femei care au trecut prin aceste experiențe și din păcate au trecut prin experiențe traumatizante și s-au ales cu alte probleme.

Eu am renunțat la zahăr, alcool, carne roșie, alimente modificate genetic, consum doar lactate de capră, sportul ajută extraordinar de mult. Eu am constatat îmbunătățiri după aceste lucruri.”, a mai dezvăluit artista în cadrul emisiunii.

Ce simptome are Alexandra Ungureanu din cauza endometriozei

Deși respectiva afecțiune este de mai multe tipuri și are multiple etape de evoluție, Alexandra Ungureanu a dezvăluit că, în cazul ei, această problemă de sănătate nu se află într-un stadiu avansat. Însă, cu toate acestea, s-a confruntat cu diverse simptome agresive.

„Sunt diferite stadii ale bolii, eu sunt norocoasă că nu am o formă extraordinar de gravă, deși au fost momente foarte rele.

(…) Vine cu mai multe simptome care pot afecta mai multe organe. La mine, spre exemplu, se cumulează cu sindrom digestiv și sunt momente când sunt, efectiv, îngenuncheată de durere”,  a explicat invitata.