Alexandru Cumpănaşu a primit un nou contract cu bani UE de la Primăria Alexandria, deşi este suspect într-un dosar pe fonduri europene

Deşi este suspect într-un dosar pe fonduri europene, Alexandru Cumpănaşu a primit, prin Asociația pentru Implementarea Democrației, înființată în anul 2004 și condusă de el, un nou contract cu bani UE. De această dată este vorba despre un contract cu Primăria Alexandria.

RomaniaTV.net
24 nov. 2020, 10:18
Alexandru Cumpănaşu a primit un nou contract cu bani UE de la Primăria Alexandria, deşi este suspect într-un dosar pe fonduri europene

Alexandru Cumpănaşu mai dă o lovitură. Licențe de software, infrastructură hardware și servicii de instruire a personalului – iată oferta asociației lui Alexandru Cumpănașu pentru Primăria Alexandria. Totul în schimbul a aproape patru milioane de lei, din fonduri europene, pe care administrația locală îi vrea cheltuiți pentru aducerea instituției la o funcționalitate optimă pe linie informatică, scrie presshub.ro.

Mai exact, Primăria Alexandria a obținut bani europeni din Fondul Social European pentru simplificarea interacțiunilor dintre cetățeni și administrația publică locală, scrie sursa citată.

Valoarea totală eligibilă a proiectului implementat la Alexandria este de 3.902.800,80 lei, din care 3.306.220,95 lei reprezintă finanțare nerambursabilă din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA) 2014 – 2020, Axa prioritară 2: Administrație publică și sistem judiciar accesibile și transparente, Obiectivul Specific 2.1: Introducerea de sisteme și standarde comune în administrația publică locală ce optimizează procesele orientate către beneficiari în concordanță cu SCAP, în cadrul Cererii de Proiecte POCA/661/2/1 (CP13/2019 pentru regiunile mai puțin dezvoltate).

Asociația pentru Implementarea Democrației, înființată în anul 2004 și condusă de Alexandru Cumpănașu, a fost singurul oferant.

 

Alexandru Cumpănaşu, pus sub acuzare de DNA pentru fraudă cu fonduri europene

Alexandru Cumpănașu are calitate de suspect într-un dosar al DNA legat tocmai de cheltuirea fondurilor europene. Mai precis, procurorii anticorpţie suspectează că Alexandru Cumpănaşu ar fi minţit că are studii superioare atunci când a aplicat pentru postul de expert în cadrul proiectului ”Consolidarea cadrului pentru creșterea calității serviciilor publice și sprijinirea dezvoltării la nivel local” (SIPOCA 9), implementat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Direcția pentru Descentralizarea Administrației Publice, în parteneriat cu SNSPA.

Potrivit articolului 18 indice 1 din legea 78/2000 privind prevenirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, „folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani și interzicerea unor drepturi”.


loading...