Alexandru Cumpănaşu nu a făcut facultate, dar susţine că are studii superioare: Sunt atâţi proşti cu diplomă

Alexandru Cumpănașu este masterand la o universitatea din Elveția fără să fi terminat o facultate. Cel puţin aşa reiese din CV-ul său, publicat de MainNews.ro. Candidatul la preşedinţie susţine că, "din punctul meu de vedere, da, am studii superioare si cu mult superioare celor pe care unii dintre ei se laudă că le-au facut la Spiru Haret".

25 sept. 2019, 08:13

Din CV-ul lui Alexandru Cumpănaşu reiese că din noiembrie 2016 este student la master la Open University din Elveția. Cu toate acestea, în CV-ul lui nu apare facultatea pe care ar fi urmat-o.

Ultima formă de învăţământ absolvită este liceul: în perioada 1996-2000, Cumpănașu a obținut un atestat profesional ca programator, analist, ajutor, la Colegiul Național „Ionița Asan” din Caracal.

Toate informațiile menționate la capitolul „Educație și formare” se referă la cursuri sau la atestatele obținute, nu și la formele de învățământ urmate.

El a declarat la RealitateaTV că diploma lui de licenţă este mai specială decât cele obţinute la universităţile din ţară.

„Nu este o diplomă de licență oarecare, pe care o fac toți prostii în România, la toate universitățile de doi lei. Foarte mulți dintre cei care au terminat la Spiru Haret în România sunt niște proști cu diplomă. Avem atâția proști cu diplomă în administrația publică și în România… Eu cred că un om care își termină un executive master are o pregătire mai bună, în afară, decât unul care vine și spune săru’mâna pe la decani și bagă șpagă la profesori”, a spus Cumpănaşu marţi seară.

„Sunt atâți proști cu diplomă. Din punctul meu de vedere, am studii superioare. Nu am diplomă de licență, diplomă de Bacalaureat am”, a mai susţinut Alexandru Cumpănașu.