Alexandru Cumpănaşu prezintă bâlbâiala autorităţilor după apelul Alexandrei la 112. Documentul care aruncă în aer ancheta de la Caracal

Publicat: Joi, 15 August 2019 12:57 // Actualizat: Joi, 15 August 2019 18:38 // Sursa: romaniatv.net

Alexandru Cumpănaşu a publicat, pe Facebook, o copie a raportului integral preliminar al unei institutii publice cu privire la cercetarea din primele zile cu privire la intervenţia autoritaţilor în cazul Alexandrei Măceşanu. Cumpănaşu, care este şi unchiul Alexandrei, a susţinut că doi politicieni de la partide adverse au cerut public "sa nu mi se mai permita sa vorbesc public" despre cazul fetei.

Unchiul Alexandrei Măceşanu a publicat şi copii ale raportului preliminar "cu privire la cercetarea din primele zile cu privire la (lipsa) de interventie a autoritatilor pentru salvarea Alexandrei". 

Alexandru Cumpănaşu a dezvăluit că dosarul penal privind dispariţia Alexandrei Măceşanu a fost deschis abia după ce procurorul DIICOT Craiova care se ocupa de cazul dispariţiei Luizei Melencu a aflat de la televizor despre dispariţia Alexandrei şi l-a sunat pe procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, spunându-i că are suspiciunea că cele două dispariţii au o legătură, şi nu după ce Alexandra a sunat la 112 şi a anunţat că a fost răpită, violată şi este sechestrată.

Potrivit aceluiași document, procurorul Popescu de la parchetul de pe lîngă Judecătoria Caracal a luat legătura cu ofițerul de poliție de la Direcția Operațiuni Speciale Craiova, caruia i-a transmis cele trei numere de telefon indicate de politistul care a preluat plângerea parinţilor Alexandrei și a transmis ordonanța și la Biroul Operațiuni Speciale Slatina.

"Ofițerul de poliție a adus la cunoștință procurorului că autoturismele dotate cu echipamentele de localizare și supraveghere, două la număr, sunt pe teren, una în Craiova, iar a doua în București, fiind implicate în alte acțiuni care reclamau urgențe", se mai arată în raport.

La scurt timp, procurorul a fost informat că numerele de telefon indicate (între care și cel de pe care a fost sunată mama Alexandrei de o persoană care s-a recomandat ginerele ei) nu mai sunt active.

La 21.11, tot 25 iulie, procurorul Cătălin Zăvoianu de data aceasta a contactat ofițerul de poliție, care a transmis că, în continuare, cele trei numere de telefon nu sunt active, de aceea nu pot fi localizate.

„În jurul orei 01.00 Compartamentul Operațiuni Speciale a precizat că, din verificările efectuate, a rezultat că numărul de telefon de la care minora Măceșanu Alexandra Mihaela a apelat serviciul 112 a efectuat un apel în luna mai 2019 către numărul de telefon (...) înregistrat pe numele Dincă Gheorghe. În baza acestor date, procurorul Popescu Cristian Ovidiu a emis o ordonanță provizorie prin care a dispus interceptarea și localizarea telefonului sus-menționat pe o perioadă de 48 de ore”, mai spune documentul.

De asemenea, raportul arată că anchetatorii știau încă din noaptea de 25 iulie, ora 01.00, că telefonul de pe care Alexandra a sunat la 112 efectuase în luna mai 2019 un apel către numărul lui Gheorghe Dincă. Perchezițiile au început în dimineața zilei de 26 iulie.

"Fiind desemnat să supravegheze cercetările, prin ordonanța provizorie din 25 iulie 2019, procurorul Cristian Ovidiu Popescu a dispus autorizarea pe o durată de 48 de ore, respectiv de la data 25.07.2019, ora 16:00 până la data de 27.07.2019, ora 16:00 a interceptării convorbirilor telefonice purtate pe 3 numere de telefon aparținând numitei Măceșanu Alexandra Mihaela, localizarea telefoanelor mobile (respectiv telefonul de pe care s-a apelat serviciul 112, telefonul de pe care a fost apelată mama victimei și telefonul victimei), a cartelelor telefonice inclusiv supravegherea video, audio sau prin fotografiere a locațiilor identificate în urma exploatării ordonanței provizorii", se arată în raportul publicat de Alexandru Cumpănașu.

Raport oficial în cazul Caracal: Dosarul penal în cazul Alexandra, deschis abia după ce un procuror a aflat de la televizor despre caz

De asemenea, potrivit raportului polițiștii și procurorii au decis de COMUN ACORD să nu intre în casa lui Gheorghe Dincă înainte de ora 6.00. 

De asemenea, Alexandru Cumpănaşu a susţinut că doi politicieni de la partide adverse au cerut public "sa nu mi se mai permita sa vorbesc public" despre cazul fetei.

"Dinspre toate zonele de putere ale statului sunt presat sa renunt la aparitii publice si dezvaluiri a neputintei unor institutii in a apara viata copiilor nostri!. Cel putin in judetul Olt. Ieri, 2 politicieni de la partide adverse au cerut public sa nu mi se mai permita sa vorbesc public. Am verificat cu conducerea celor doua partide importante si niciunul nu a avut (spun ei) acordul conducerii partidelor. Devine totusi dubios ca 2 reprezentanti ai celor mai mari partide din Romania au cerut asa ceva. Oare de ce? Dvs ce credeti? Considerati ca trebuie continuata aceasta lupta pt adevar si pt copii nostri care aproape m-a secatuit fizic si psihic? Si aproape mi a distrus viata familiala?", a scris Alexandru Cumpănaşu. 

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Alexandra Macesanu Alexandru Cumpanasu apel Alexandra Macesanu 112
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
15 aug 15:25
Răspunde | Votează email 0 email
Caiaqfluc
Slugi coloniale!
15 aug 14:49
Răspunde | Votează email 0 email
Ady
Da, lupta TREBUIE dusa pana la sfarsit, pana ce ultimul cap implicat va cadea ! Multa putere va doresc dle. Cumpanasu !
1
EUR
4.8430
RON
15 Jul
noapte 15 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H