Alexandru Cumpănaşu, teorii halucinante despre coronavirus în România: „COVID 19 nu este decât un început pentru a reduce populaţia”

Alexandru Cumpănaşu crede că adevărata miză a crizei generate de pandemia de coronavirus este reprezentantă de alegerile prezidenţiale din Statele Unite. Preşedintele Coaliției Națională pentru Modernizarea României mai lansează un scenariu potrivit căruia virusul COVID-19 ar fi fost fabricat pentru a diminua populaţia planetei. Deşi nu se declară un adept al teoriei conspiraţiei, Cumpănaşu afirmă, însă, că nu are nicio dovadă pentru cele susţinute.

RomaniaTV.net
09 apr. 2020, 12:56
Alexandru Cumpănaşu, teorii halucinante despre coronavirus în România: „COVID 19 nu este decât un început pentru a reduce populaţia”

Într-o transmisiune live pe Facebook, Alexandru Cumpănaşu a spus că este „bizară” decizia Patriarhului Daniel de închide bisericile din cauza epidemiei de coronavirus şi a interzice oficierea slujbei de Înviere la care să participe credincioşi, aşa cum se întâmpla în fiecare an.

„Închiderea bisericilor de Paşte şi acceptarea în mod dubios a patriarhului a Bisericii în ansamblul ei mi se pare cel puţin bizar. (…) Mi se pare ciudată abordarea Patriarhului Daniel. Pentru mine, recunosc că nici nu reprezintă un om pe care să-l respect foarte mult. Nu-l respect ca om pentru că într-o vreme în care Securitatea era în floare, el călătorea prin afară. Dar trecând de la calitatea lui de securist la cea de patriarh, biserica este totuşi o noţiune, o stare de spirit pe care eu nu o observ la nivelul întregii biserici”, a menţionat Cumpănaşu.

Deşi a susţinut că nu este unul dintre creştinii practicanţi, Cumpănaşu afirmă că Patriarhul Daniel ar trebui să le spună enoriaşilor „ce discuţii a avut cu statul român, de ce închide bisericile”.â

„Este cel mai grav atentat de la comunism încoace la adresa spiritualităţii româneşti. Şi nu confundaţi spiritualitatea cu Daniel. Nu îl confundaţi pe marele antreprenor, patriarhul Daniel, cu Biserica şi cu Iisus Hristos”, a afirmat el.

Cumpănaşu, despre explicaţiile lui Bill Gates privind coronavirus. „Ce dracului se bagă Bill Gates?”

De asemenea, Alexandru Cumpănaşu a spus că nu înţelege în ce calitate a vorbit Bill Gates, fondatorul companiei Microsoft, despre epidemia de coronavirus.

„Ce dracului se bagă Bill Gates? Aţi înţeles de ce se bagă Bill Gates să ne explice de coronavirus? Bill Gates este şeful Microsoft, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume. De când îl roade pe Bill Gates de coronavirus şi de soarta noastră, de când o să termine criza. E epidemiolog, virusolog, cine e ăsta?”, a spus el.

Alexandru Cumpănaşu: „Donald Trump e un ţăran prost”

Fără a prezenta dovezi în acest sens, Alexandru Cumpănaşu a afirmat că „propaganda privind alegerile din America a început” şi că „una dintre mizele acestei crize sunt alegerile din SUA şi noul preşedinte de la sfârşitul acestui an”.

„Cred că Donald Trump, aşa cretin cum e el, are destui bani pentru a avea o propagandă extrem de solidă (…) Tu ce eşti? Un bişniţar nenorocit care ai făcut bani din distrugerea oamenilor. Cum ai făcut miliardele de euro? Ce faci azi cu economiile lumii? Le distrugi? America fist. Dar când România first?

Donald Trump e un ţăran prost care a ajuns preşedinte din greşeală şi pentru că avea bani şi pentru că nişte şmecheri din industria de armament aveau nevoie de el”, a menţionat Cumpănaşu.

Criza COVID-19 ar fi un plan de diminuare a populaţiei, crede Cumpănaşu

„Acest COVID 19 nu este decât un început pentru a reduce substanţial, treptat numărul de consumatori, fără a reduce veniturile şi banii celor care profită de pe urma asta, a morţii noastre şi a perioadei în care suntem bolnavi şi în care trăim. Este absolut imposibil să te gândeşti că resursele sunt nelimitate. Resursele sunt limitate.

De ce nu limitează numărul de naşteri, aşa cum au făcut în China? De ce trebuie cu invenţii de genul ăsta. Părerea mea e că vor mai apărea. Credeţi foarte multe dintre bolile ăstea nu provin din alimentaţie, din modul în care sunt produsele lucrurile pe care le consumăm.

Asta e deja o teorie a conspiraţiei pe care mă feresc să o spun oamenilor pentru că nu este verificat. Nu am o dovadă în sensul ăsta”, a afirmat Cumpănaşu.

Alexandru Cumpănaşu a ajuns în atenţia publicului după ce nepoata lui, Alexandra Măceşanu, a fost ucisă de criminalul de la Caracal, Gheorghe Dincă. 

De atunci, preşedintele Coaliției Națională pentru Modernizarea României a lansat tot soiul de teorii cu privire la mai multe subiecte dezbătute în presă românească, teorii care s-au dovedit a fi ştiri false. 

Transmisiunea în direct a lui Alexandru Cumpănaşu a fost urmărită pe Facebook de zeci de mii de oameni, el având pe reţeaua de socializare un număr mare de urmăritori, oameni care sunt dispuşi să creadă teoriile lansate de el. 

 

Nouă noi decese de coronavirus anunţate joi în România. Bilanţul morţilor a ajuns la 229