Alexandru Cumpănaşu, verificat de SNSPA la studii. „Se vor lua măsurile legale”

Conducerea SNSPA a decis reverificarea legalității procedurilor privind angajarea lui Alexandru Cumpănașu, anunţă g4media.ro-

RomaniaTV.net
26 sept. 2019, 15:51
Alexandru Cumpănaşu, verificat de SNSPA la studii. „Se vor lua măsurile legale”

SNSPA a decis reverificarea legalității procedurilor privind angajarea lui Alexandru Cumpănașu, în cadrul proiectului „Consolidarea cadrului pentru creșterea calității serviciilor publice și sprijinirea dezvoltării la nivel local” (SIPOCA 9), potrivit unui comunicat de presă al instituției de învățământ.

„Deși acest proiect a făcut obiectul mai multor verificări interne și externe (Curtea de Conturi, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene etc.), în conformitate cu procedurile legale, conducerea SNSPA a decis această nouă verificare internă pentru a clarifica situația privind studiile absolvite de domnul Alexandru Cumpănașu. Precizăm că, la angajare, domnul Cumpănașu a semnat olograf un document prin care certifică îndeplinirea condițiilor legale de exercitare a responsabilităților specifice unui post de expert, nivel de încadrare studii superioare. În funcție de rezultatele verificărilor interne, se vor lua măsurile legale care se impun”, se mai arată în comunicatul citat.

Alexandru Cumpănașu a câștigat în ultimii ani, împreună cu soția sa, sute de mii de lei de la universități de prestigiu din România, deși el nu a absolvit nici o facultate. Declarațiile de avere și de interese arată că Alexandru Cumpănașu a încasat venituri de la universitățile conduse de rectorii care îi erau subordonați în Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR).

66.000 de lei de la SNSPA, 58.000 de lei de la UEFISCDI, 580.000 de lei de la Asociația pentru Implementarea Democrației, plus alte sute de mii de lei de la alte asociații, plus chirii de peste 100.000 de lei. Atât a câștigat Alexandru Cumpănașu în 2018, potrivit declarației de avere depuse în calitate de candidat la prezidențiale. Sume similare, de ordinul sutelor de mii de lei, a câștigat și soția sa, Simona – Gabriela Cumpănașu, din aceleași surse.

Alexandru Cumpănașu este absolvent de liceu, cu diploma de bacalaureat obținută în iunie 2000 la Liceul Ioniță Asan din Caracal. Tot acolo a obținut și atestat profesional de Programator – analist – ajutor. El a declarat pentru G4Media.ro că nu și-a terminat studiile de drept începute la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu.