Fost concurent la „Vara ispitelor”, delegat să conducă Ministerul Justiţiei. Ce atribuţii are Alexandru Dimitriu, fostul iubit al Cosminei Păsărin

Stelian Ion, ministrul Justiţiei, şi-a delegat, joi, cele mai importante dintre atribuţii către noul secretar de stat. Este vorba despre Alexandru Dimitriu, fost asociat al casei de avocatură a lui Gheorghe Pipera. El a participat şi la emisiunea "Vara ispitelor", unde s-a făcut remarcat datorită comportamentului iubitei sale de la acea vreme, Cosmina Păsărin.

21 ian. 2021, 23:08
Fost concurent la „Vara ispitelor”, delegat să conducă Ministerul Justiţiei. Ce atribuţii are Alexandru Dimitriu, fostul iubit al Cosminei Păsărin

Alexandru Dimitriu a devenit secretar de stat în Ministerul Justiţiei, după ce a fost propus pentru acest post de Stelian Ion, iar premierul Florin Cîţu a acceptat. Dimitriu este membru al PLUS şi fost membru al PNL timp de 10 ani, figurând şi în prezent ca „partener” în cadrul firmei de avocatură „Piperea şi Asociaţii”, conform datelor publicate pe site-ul acesteia.

Gheorghe Pipera, fondatorul firmei de avocatură, se numără printre cei care au criticat în termeni duri Guvernul PNL şi a fost la un pas de a fi pe listele PSD pentru alegerile parlamentare 2020. De altfel, printre clienţii reprezentanţi de Alexandru Dimitriu se numără firma European Drinks a fraţilor Micula. Aceştia au câştigat peste 900 de milioane de lei în urma unui proces împotriva statului român, scrie Newsweek.

„Sunt chestiuni asupra cărora am dat dispoziţie. Domnul Dimitriu va fi colaborator al meu, indiferent dacă îl numeşte secretar de stat. Supraveghez totul. Nu are acces la documente secrete. Totul e cu ştiinţa mea. Am posibilitatea să mă consult cu anumite persoane în care am încredere. Cât timp nu sunt secrete de serviciu, consider că e legal”, a declarat Stelian Ion, despre colaborarea cu Alexandru Dimitriu, într-un interviu pentru Spotmedia.ro.

Fost concurent la „Vara ispitelor”, delegat să conducă Ministerul Justiţiei. Direcţiile pe care le gestionează Alexandru Dimitriu

Alexandru Dimitru va gestiona cele mai importante direcţii din ministerul Justiţiei, precum Direcţia Avizare Acte Normative, Direcţia Contencios, Direcţia Resurse Umane, Direcţia Economică, Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie, Oficiul Naţional pentru Registrul Comerţului.

Dimitriu a explicat pentru Newsweek România că „acestea sunt atribuţiile delegate prin ordin de ministru. În momentul în care vor fi numiţi şi alţi secretari de stat, atribuţiile vor fi reaşezate”.

În ultimele săptămâni au apărut, însă, critici cu privire la prezenţa lui Alexandru Dimitriu în Ministerul Justiţiei şi la accesul acestuia la documentele din mapa ministrului Stelian Ion, cu toate că acesta nu avea încă o calitate oficială.

Cine este Alexandru Dimitriu

Alexandru Dimitriu a fost propus de Alianţa USR-PLUS pentru a candida la Primăria Sectorului 5. În urma negocierilor dintre PNL şi partidul condus de Dan Barna şi Dacian Cioloş, candidatul susţinut de cele trei formaţiuni politice a fost Cristian Băcanu, care la acea vreme era secretar de stat în Ministerul Justiţiei, mai exact funcţia deţinută în prezent de Dimitriu.

Mai mult, Alexandru Dimitriu a devenit cunoscut, după ce a participat la emisiunea „Vara ispitelor” de la PRO TV, alături de Cosmina Păsărin, iubita sa de la acea vreme. Atunci, Cosmina Păsărin l-a înşelat pe viitorul secretar de stat cu fotomodelul Bogdan Vlădău, chiar în faţa camerelor de filmat.

Potrivit sursei citate, Cosmina Păsărin a rămas în showbiz. În schimb, Dimitriu a urmat studii juridice şi a obţinut în 2015 doctoratul cu calificativul „Summa Cum Laude”.

Citeşte şi: Gigi Becali spune că a găsit soluția pentru a scăpa de pandemie: „Nu mai e nevoie de niciun vaccin. În 5-6 luni adio COVID”