Alexandru Goga a dat în judecată Guvernul pentru restricţiile din noua stare de alertă

Un jurist din Braşov a dat în judecată statul român şi Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) pentru modificarea orei până la care românii pot ieşi din casă fără motiv, respectiv noile restricţii de la ora 22.00.

17 mart. 2021, 12:27
Alexandru Goga a dat în judecată Guvernul pentru restricţiile din noua stare de alertă

Alexandru Goga a dat în judecată Guvernul României şi CNSU, după ce ora de la care nu mai putem ieşi din casă fără declaraţie pe proprie răspundere, implicit fără un motiv bine întemeiat, a fost modificată de la ora 23.00 la ora 22.00.

Juristul a explicat că reducerea timpului în care putem ieşi din case fără declaraţia pe propria răspundere l-a determinat să studieze mai multe decizii ale Curţii Constituţionale, precum şi legi despre drepturile omului.

„Funcţionarea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă preciza că decizia ar fi trebuit să fie semnată de vicepremier. De ce şi-o fi arogat premierul sau de ce o fi simţit nevoia să semneze, fără o anchetă, fără un temei ştiinţific sau legal care să precizeze că această oră este necesară pentru combaterea pandemiei, simţim că ni se încalcă drepturile fundamentale şi că suntem ţinuţi într-un fel de arest la domiciliu de la orele 22,00 şi până la 5,00 dimineaţa. Pentru ce şi pentru cine? Suntem la un pas de tiranie”, a explicat Alexandru Goga pentru adevarul.ro.

De asemenea, Asociaţia pentru Siguranţă Urbană şi Mediere (ASUM) s-a alăturat demersului juristului din Braşov şi a făcut o solicitare instanţei de judecată.

„Ținând cont că vorbim de o îngrădire, o încălcare a drepturilor omului, ASUM Brașov s-a alăturat demersului și a depus, la Curtea de Apel Brașov, o cerere de intervenție accesorie în acest proces.

Prin cererea de intervenție, ASUM Brașov solicită instanței de judecată admiterea acțiuni și anularea Hotărârii CNSU nr. 16 din 10.03.2021 și anexele acesteia”, se arată într-un comunicat al ASUM.

Medic pneumolog, mesaj tranşant pentru Arafat: „Vă prostiţi cu restricţii aproape inutile. Câte cazuri de Covid aţi identificat? ZERO”

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a propus şi Guvernul a aprobat restricţionarea circulaţiei între orele 22.00 şi 05.00 şi reducerea la 70% la capacităţii în unităţile de cazare. De asemenea, specialiştii Guvernului au decis prelungirea stării de alertă cu încă o lună.

Multe state nu mai permit circulaţia fără motive întemeiate după ora 20.00, printre care Austria, Slovacia şi Portugalia, altele au restricţionat traficul de la ora 21.00 – Cehia, Cipru, Muntenegru. Olanda.

Altele, la fel ca România, au interzis circulaţia după ora 22.00, iar altele de la ora 23.00.

Franţa a limitat traficul cetăţenilor după ora 18.00 şi sunt câteva state – Anglia, Scoţia, Lituania  – care au impus restricţietotală pentru deplasarea în afara locuinţelor, a motivat premierul Cîţu.


loading...
Partenerii noștri