Românii intră în case la ora 22:00. Lista restricțiilor care intră în vigoare din această seară

Începând din această seară vor intra în vigoare noile măsuri impuse de autorități în contextul pandemiei de coronavirus. Cea mai dură fiind interdicția circulației pe timp de noapte.

14 mart. 2021, 21:19
Românii intră în case la ora 22:00. Lista restricțiilor care intră în vigoare din această seară

Românii intră în case la ora 22:00, conform noilor măsuri adoptate de autorități. Noile restricții intră în vigoare începând din această seară, 14 martie.

Starea de alertă a fost prelungită în România pentru încă 30 de zile, autoritățile adoptând mai multe restricții. Prin urmare, carantina de noaptea va începe la ora 22:00 și nu la ora 23:00, iar românii vor putea ieși din casă doar cu o declarație pe propria răspundere și un motiv întemeiat.

De asemenea, magazinele își pot desfășura activitatea până la ora 21:00. O altă măsură importantă se referă la faptul că pensiunile și hotelurile din zonele montane vor putea funcționa la capacitate de 70%.

Citește și: UPDATE Platforma pentru programare la vaccinare a fost deschisă pentru etapa a treia cu o zi mai devreme. Sute de mii de români au blocat-o!

Românii intră în case la ora 22:00. Stațiunile vizate de noile schimbări sunt: Azuga, Bușteni și Sinaia din județul Prahova, dar și în Băile Tușnad, Borsec, Băile Homorod, Harghita- Băi din județul Harghita; Borșa și Cavnic din județul Maramureș; Poiana Brașov, Predeal și Bran din județul Brașov; Sovata din județul Mureș; Vatra Dornei din Suceava; Voineasa din județul Vâlcea; Zona Borlova-Muntele Mic, comuna Turnu Ruieni din județul Caraș Severin; Arieșeni din județul Alba; Durău din județul Neamț; Novaci-Rânca din județul Gorj; Păltiniș din județul Sibiu; Stâna de Vale din județul Bihor; Straja din județul Hunedoara.

Citește și: STARE DE ALERTĂ. Ce amendă rişti dacă nu porţi masca în locuri publice. Lista amenzilor valabile de azi

Raed Arafat, despre interdicția pe timp de noapte 

Șeful DSU a explicat de ce românii vor intra în casă mai devreme cu o oră. Raed Arafat susține că pentru a ajunge acasă la ora 22:00, cetățenii trebuie să plece în jurul orei 21:00, prin urmare nu se vor mai programa întâlniri sau vizite.

”Am analizat ce s-a întâmplat în alte țări, veți vedea pe partea de ore că au variat, unii la 21, Franța la 18, la noi era la 23.00 și acum a coborât ora. Aceasta duce și la limitarea unor activități, dacă la 22 trebuie să fii acasă trebuie să pleci la 21, poate că nu îți mai programezi întâlniri, vizite. Totuși, este un impact pe alte activități care sunt toate riscante. Nu s-a dorit să mergem prea jos, orice măsură poate fi adaptată. Ce știm sigur este că nu dorim să se facă un lockdown total. În rest, măsurile se adaptează și zonal, și după incidența, și național dacă se agravează situația”, a declarat șeful DSU.