Alexandru Noapteş şi-a dat demisia de la Administraţia Domeniului Public Sector 1

Alexandru Noapteş, fostul director al CFR Călători, căruia în decembrie 2014 instanţa supremă i-a confiscat 1,4 milioane de euro, bani pe care nu i-a putut justifica, a fost numit acum câteva săptămâni director adjunct peste spaţiile verzi din Sectorul 1 al Capitalei. Conducerea PSD îi cere primarului Sectorului să-l demită pe Alexandru Noapteş, primarul îl demite. 

26 aug. 2016, 08:01

UPDATE Alexandru Noapteș și-a prezentat demisia din funcţia de director adjunct al ADP Sector 1, a anunțat vineri primarul sectorului 1, Daniel Tudorache.

„El a fost numit de către directorul general al ADP acum șapte zile. Eu am numit doar directorul general acum aproximativ 40 de zile. M-am întâlnit cu directorul general, Marian Marinescu, și i-am spus să discute cu Noapteș și să rezolve această problemă de imagine. Au discutat, iar Noapteș și-a prezentat demisia”, a declarat Daniel Tudorache, citat de Agerpres.

Primarul a reiterat că Noapteș a fost numit de către directorul general al ADP, Marian Marinescu, în condițiile în care acesta avea libertatea să-și facă echipa.

„Nu a fost numit de mine. A fost numit acum șapte zile de către directorul general al ADP Sector 1. I-am lăsat mână liberă să își facă echipa. Acum, chiar i-am spus: pentru următoarea propunere pe care o va face pentru postul de director general adjunct trebuie să mă consulte. I-am dat mână liberă să își facă echipa, dar uite că a greșit”, a arătat Tudorache.


UPDATE Liviu Dragnea, preşedintele PSD, şi Gabriela Firea, primarul Capitalei, membru PSD, îi cer lui Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1 şi membru PSD, să-l demită pe Alexandru Noapteş, informează România TV.

Contactat telefonic, Daniel Tudorache a admis: „Da, îl voi schimba”. El spune că decizia de numire a lui Noapteş îi aparţine şefului ADP Sector 1.

Primăria Sectorului a emis şi un comunicat, în care anunţă schimbarea lui Alexandru Noapteş.

„Prin Decizia nr. 202 din 20 iulie 2016, Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, l-a numit pe Marian Marinescu director general la Administrația Domeniului Public Sector 1. Acesta a primit și mandatul de a-și forma propria echipă, inclusiv decizia de a face o propunere pentru funcția de director adjunct. În data de 17 august 2016, prin Decizia nr. 257, Marian Marinescu l-a numit director adjunct pe Alexandru Noapteș.

Primarul Dan Tudorache i-a cerut astăzi directorului general, Marian Marinescu, să ia imediat toate măsurile legate de numirea domnului Alexandru Noapteș, astfel încât asupra instituției pe care o conduce să nu planeze nicio suspiciune privind situația juridică a personalului angajat”, se arată în comunicatul primăriei.


UPDATE RomaniaTV.net a solicitat Primăriei Sectorului 1 să pună la dispoziţie declaraţia de avere a lui Alexandru Noapteş. Biroul de presă al instituţiei a comunicat că Alexandru Noapteş a fost numit în funcţia de director pe 17 august şi că are la dispoziţie o lună pentru completarea declaraţiei de avere. Aceasta va fi afişată la sediul SDP Sector 1, pentru că instituţia nu are încă un site propriu, au mai spus reprezentanţii Biroului de presă.


Alexandru Noapteş este noul director-adjunct al Administraţiei Domeniului Public al Sectorului 1, iar director general este Marian Marinescu, proaspăt numit şi el. Numirile au fost făcute de primarul de sector, Daniel Tudorache, după ce a demis fosta conducere a ADP, potrivit Digi24.

Fostul şef al CFR Călători va gestiona un buget de peste 80 de milioane de euro anual.

Noul şef al ADP Sector 1 a declarat în exclusivitate pentru Digi24 că va modifica organigrama instituţiei, astfel încât Alexandru Noapteş să aibă în subordine toate direcţiile importante.

„El se va ocupa de serviciul mecanizare, serviciul drumuri, de serviciul spaţii verzi, compartimentul auto, parcările, semnalizările rutiere şi să vedem ce-i mai dau să facă”, a declarat Marian Marinescu, director general al ADP Sector 1.

Directorul general al ADP Sector 1 va avea în subordine doar două direcţii.

„Strict juridic o să fie strict la mine contabilitatea, resursele umane clar o să fie la mine, achiziţiile publice… ori la mine, ori la el, vedem cum că şi ăsta e un serviciu destul de greu, biroul de inspecţie probabil o să fie la el, îl dau la el”, a mai declarat Marian Marinescu.

ADP Sector 1 a avut anul trecut un buget de peste 80 de milioane de euro.

Potrivit organigramei publicate pe site-ul primăriei, directorul adjunct al ADP Sector 1 are în subordine directă Directorul Economic, Serviciul Juridic, Serviciul Achiziţii Publice, Serviciul Mecanizare, Serviciul Drumuri şi Serviciul Spaţii Verzi, fiecare din ele cu birouri şi compartimente în subordine.

Tot pe site-ul primăriei aflăm că Alexandru Noapteş semnează planurile de toaletare/defrişare a copacilor din Sectorul 1.

Alexandru Noapteş, fost director al CFR, a fost achitat în 2014 într-un dosar în care fusese achuzat, alături de alţi directori din CFR, că a cumpărat la suprapreţ mai multe automotoare cu remorcă, creând un prejudiciu de 700.000 de euro companiei de transport feroviar.

Fostul director CFR a mai avut un proces, pierdut de data aceasta, prin care instanţa a decis confiscarea sumei de 1,4 milioane de euro din averea lui, bani pe care nu a putut să-i justifice. 

Alexandru Noapteş a devenit celebru după ce în presă au apărut documente privind cheltuielile sale exorbitante, călătoriile în străinătate şi traiul său în lux.

În 2005, primul an în care Noapteş era şef la CFR Călători, familia acestuia a avut venituri de 111.817 lei şi cheltuieli de 2.077.211 lei. Noapteş a achiziţionat în 2005 două apartamente de patru camere în Capitală, cu 300.000 de euro şi respectiv 255.840 de lei (64.000 de euro) şi un loc de parcare de 30.000 de euro, scrie Adevărul.

În 2005, familia Noapteş a a cheltuit 28.118 lei (7.000 de euro) pentru călătorii la Budapesta, Frankfurt, Paris şi Viena. În octombrie 2005, 50.000 de euro au fost depuşi într-un card pe numele Manuelei Noapteş. Banii au fost folosiţi exclusiv pentru cumpărături în magazine de fiţe cum ar fi Escada, Lugano, Versace, Montblanc, Armani, Saks Fifth Avenue, Chanel, Emilio Pucci, Gucci din Viena, Paris, Thessaloniki, Milano, New York, Istanbul şi Bucureşti.

În următorii ani, achiziţiile imobiliare ale familiei Noapteş au continuat. Astfel,  Manuela şi Alexandru Noapteş au achitat o diferenţă pentru o vilă din Pipera (442.400 lei) şi au cumpărat un teren intravilan de 8.277 de metri pătraţi în localitatea Moara Vlăsiei-Ilfov (160.000 de euro). Obrazul subţire cu branduri se ţine În 2006, familia Noapteş a mers în excursii în Dubai şi a făcut cumpărături la cuncos­cutul magazin londonez Harrods. Ei au fost cazaţi la celebrul Hotel Park Hyatt şi au achiziţionat produse exclusiviste de la mărci precum Vertu, Montblanc, Armani, Prada, Louis Vuitton, Lafayette, Dior, Escada etc. În 2006, familia a călătorit în SUA, la Boston şi la New York, şi a făcut mai multe cumpărături în magazine de lux. În iulie 2008, de pe cardul Manuelei Noapteş s-au făcut mai multe plăţi în Tahiti şi Saint Tropez – pe Riviera Franceză. În decembrie 2008, Manuela Noapteş a continuat călătoria la Kitzbuehel, în Tirol-ul  austriac.