Alexandru Rafila a numit-o la conducerea DSP Bucureşti pe fosta şefă, care a demisionat la începutul pandemiei

Luminiţa Cristina Pelin a fost numită de Alexandru Rafila la conducerea DSP Bucureşti, instituţie pe care a mai condus-o până în martie 2020, atunci când a demisionat pe fondul nemulţumirilor populaţiei legate de răspunsul DSP în problema cazurilor de Covid 19.

11 apr. 2022, 14:18
Alexandru Rafila a numit-o la conducerea DSP Bucureşti pe fosta şefă, care a demisionat la începutul pandemiei

Demiterea Oanei Nicolescu și înlocuirea sa cu Luminița Cristina Pelin nu au fost anunțate de Ministerul Sănătății, însă modificarea apare pe site-ul Direcției de Sănătate Publică (DSP).

Luminiţa Cristina Pelin a demisionat în martie 2020 de la conducerea DSP Bucureşti, pe fondul valului masiv de critici că instituția nu răspundea la telefon, în contextul pandemiei, când ar fi trebuit să gestioneze testarea cazurilor suspecte de COVID-19 și anchetele epidemiologice.

Un exemplu este cel al unui tânăr care s-a izolat după ce a intrat în contact cu o persoană venită din Italia și a sunat la DSP pentru a afla cum trebuie să procedeze. A fost nevoie de 17 apeluri pentru a i se răspunde în sfârșit, doar ca să fie apoi trimis la DSP Olt.

Citeşte şi: Numărul cazurilor de gripă a explodat. Aproape 3.000 de persoane s-au îmbolnăvit în ultima săptămână

„Se răspunde (la telefon – n.red.) de dimineaţă, de la ora 8, până la 4 şi jumătate după-amiaza. Acuma, să nu-şi imagineze careva că o să se răspundă şi noaptea. Dar noaptea avem linia de gardă, unde e cineva permanent şi ne anunţă dacă e vreun eveniment!”, declara Cristina Pelin, la acea vreme șefa DSP București, în martie 2020, potrivit Digi 24.

La câteva zile de la această declarație, pe fondul valului public de critici la adresa DSP București de la începutul pandemiei, Cristina Pelin a demisionat din funcție.

Citeşte şi: Medicul pediatru Mihai Craiu, despre simptomul care reprezintă o urgenţă majoră la copii. Testul paharului este concludent