Alexandru Rafila a pierdut doi oameni dragi din cauza coronavirusului: Virusul a fost mai puternic decât noi

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a povestit că a pierdut doi oameni dragi din cauza coronavirusului. 

23 oct. 2020, 18:37
Alexandru Rafila a pierdut doi oameni dragi din cauza coronavirusului: Virusul a fost mai puternic decât noi

„Au fost doi colegi, profesori de la Facultatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”: domnul profesor Băjenaru, care era un om tânăr, un foarte cunoscut neurolog, un om bun, care ajuta multă lume și un profesor de-ai mei, care de curând s-a prăpădit. S-au întâmplat lucrurile astea chiar aici, la noi la spital. Vă daţi seama că ne afectează foarte mult. Sunt colegii nostri, dascălii nostri. Am lucrat împreună cu ei şi din nefericire situaţia nu a mai putut fi controlata şi la ei virusul a fost mai puternic decât resursele noastre terapeutice.

Sunt și cazuri complicate, cazuri care sunt foarte serioase. Sunt persoane care ne sunt dragi și practic când nu ai cum să le ajuți lucrul ăsta este cel mai traumatizant, mai ales pentru medicii care îngrijesc direct pacienți. Eu nu îngrijesc direct, sunt în zona de diagnostic, de laborator. Presiunea emoțională pentru colegii mei din secțiile Institutului Matei Balș și din toate secțiile spitalelor din țară este foarte mare.”, a spus Alexandru Rafila la Realitatea Plus. 

Alexandru Rafila a declarat, joi seară, că în maxim 10 zile sistemul de sănătate, în special ATI şi zonele de primiri urgenţe, vor intra în colaps. Reprezentantul României la OMS preconizează o creştere cu 40 la sută a numărului de cazuri de coronavirus, România ajungând astfel la 7.000 de cazuri pe zi.

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat, vineri, peste 5000 de cazuri noi de COVID-19 în 24 de ore după efectuarea a peste 35.300 de teste. Numărul pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-COV2 a ajuns la 10.427. Dintre acestea, 782 sunt internate la ATI. De asemenea, 82 de persoane diagnosticate cu COVID-19 au murit. Cele mai multe cazuri de infectare au fost raportate la Bucureşti.

Citeşte şi Alexandru Rafila: Cred că ar fi bine să avem modelul suedez. Un lockdown total este o măsură foarte împovărătoare


loading...