Alexandru Rafila anunţă că o parte din RESTRICŢIILE actuale se ridică de la 1 iunie

Medicul Alexandru Rafila, microbiolog și președintele Asociației Române de Microbiologiei, a dat asigurări că o parte din actualele restricții impuse în România vor fi ridicate de la 1 iunie. Reacția acestuia vine după ce în România au fost înregistrate doar 146 de cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore.

26 mai 2020, 10:36
Alexandru Rafila anunţă că o parte din RESTRICŢIILE actuale se ridică de la 1 iunie

„Ne situăm pe o pantă descendentă de două săptămâni. Avem între 150 și 210 cazuri zilnic. Din fericire s-a păstrat, deși a existat o îngrijorare foarte mare după 15 mai. Probabil că au fost situații punctuale, nu extinse, ne menținem în această plajă, probabil că măsurile luate de autorități vor face posibilă reluarea anumitor sectoare ale economiei.

Dr. Alexandru Rafila, veste bună pentru toţi românii, viaţa se schimbă de la 1 iunie 

Este o dată și 1 iunie când s-ar putea lua anumite măsuri pentru repornirea unor activități și mai apoi 15 iunie când se va lua un nou set de măsuri. Deocamdată nu avem date care să arate un trend ascendent, așa că este posibil să se poată lua noi măsuri de relaxare”, a declarat Rafila la România TV.

”Până astăzi, 26 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 18.429 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 11.874 au fost declarate vindecate şi externate. Totodată, până acum, 1210 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin, Mureş, Giurgiu, Bihor, Argeş, Vaslui, Botoşani, Alba, Sălaj, Braşov, Mehedinţi, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călăraşi, Maramureş, Olt şi Ilfov, au decedat. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 146 de noi cazuri de îmbolnăvire”, conform datelor transmise marţi.

La ATI, în acest moment, sunt internaţi 181 de pacienţi. Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 5.287 de  persoane. Alte 75.782 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 385.728  de teste.